Rögbi Eb: hosszú távon az olimpián szeretnénk szerepelni

Vágólapra másolva!
2021.06.30. 13:47
null
A Volánbusz Zrt. a rögbi válogatott számára is biztosít egy buszt az utazásokra (Fotó: Földi Imre)
Július 9. és 11. között Budapesten lesz az úgynevezett Rugby Europe Trophy 7's sorozat záró állomása, ami kontinensünk második legerősebb sorozatának befejezése.

 

A Kincsem Parkban a kifejezetten színvonalas rögbipálya és a felújított tribün mellett nyilatkozott a sajtónak Kiss Antal szövetségi elnök, Németh Tamás, a Volánbusz Zrt. szolgáltatásfejlesztés és projekt igazgatója, valamint a két válogatottunk csapatkapitánya; Czakó Attila és Vitéz Georgina.

A másfél hét múlva kezdődő kontinensviadalon 12 férfi és 10 női csapat küzd meg egymással az elit ligába kerülésért. A sportág nem összekeverendő a 15-ös rögbivel; heten játszanak egy csapatban, rövidebb a játékidő, de a mérkőzések pörgősebbek, látványosabbak. Az olimpián is ez a szakág szerepel a programban. Az első fordulóban férfi válogatottunk a 9., míg női csapatunk az 5. helyen végzett Zágrábban. A fiúk azonban joggal reménykedhetnek sikeresebb szereplésben – kell is, mivel az elnök elvárása legalább a hatodik hely –, hiszen most több alapember tudja vállalni a részvételt, mint legutóbb, amikor 12 játékos hiányzott a szigorúbb járványügyi intézkedések miatt a keretből.

„Jobb infrastrukturális háttérrel rendelkezünk, mint a hasonló erősségű válogatottak, ami hatalmas lehetőség számunkra, szeretnénk is élni vele, és mindent megteszünk a legjobb eredmény érdekében. Kulcsfontosságú lesz az első nap, sikeres kezdés után már a legjobb nyolc közé automatikusan bekerülnénk” – mondta Czakó Attila.

A Volánbusz Zrt. az olimpiára készülő vízilabdáinkhoz hasonlóan a rögbi válogatott számára is biztosít egy buszt az utazásokra, ami a későbbiekben hirdetni fogja az országban a sportágukat.

„Idén ennél nagyobb rögbiesemény nem lesz Európában. Sőt, a következő három évre is elnyertük a rendezési jogot, hiszen nemzetközi szinten kiemelkedő színvonalú létesítményt tudunk biztosítani” – mondta Kiss Antal. Az elnök kiemelte, hogy az esemény teljes mértékben zöld lesz, illetve várja a nemzeti csapataink fejlődését: „Továbbá cél a következő két olimpiát megelőző kvalifikációs tornákra való kijutás, ahol kontinensünkből csak a legjobb tizenkét nemzet szerepelhet.”

A július 9. és 11. között a Kincsem Parkban lebonyolított esemény ingyenesen látogatható az érdeklődők számára.

Kiss Antal, a szövetség elnöke (Fotó: Földi Imre)
Kiss Antal, a szövetség elnöke (Fotó: Földi Imre)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik