Rögbi Eb: az eddig hibátlan Svédország is legyőzte a mieinket

P. G.P. G.
Vágólapra másolva!
2022.05.07. 19:04
null
Tisztesen helytállt, de kikapott a magyar férfi rögbiválogatott (Fotó: Tumbász Hédi)
Tisztesen helytállt, de 29–25-re kikapott az eddig hibátlan Svédország a magyar férfi rögbiválogatott a konferencia 1-es Európa-bajnokság északi csoportjának harmadik fordulójában.

 

 

Karneváli forgatagba csöppenhetett, aki szombaton kilátogatott a Kincsem Parkba, a hagyományos ügetőversenyek és a kulináris élmények mellett ezúttal rögbimérkőzés is várta az érdeklődőket. A magyar válogatott első győzelmére készült a konferencia 1-es Európa-bajnokság Északi csoportjában, Gareth Lloyd együttese a csoport élén álló svédeket látta vendégül.

Nemzeti csapatunk korábban Csehország és Luxemburg ellen is nagy csatában maradt alul, s hamar kirajzolódott, hogy ezúttal sem lesz könnyebb dolga, negyedóra elteltével már 17–0-ra vezettek az északiak. A magyar csapat azonban nem fogott padlót, Matthew Bradley és Marc Koteczky vezérletével megkezdte a felzárkózást, majd a szünet előtt Daniel Brough céljával eltüntette a hátrányt. A második félidő kiegyenlített játékot és nagy küzdelmet hozott, s bár a mieinknek is voltak célszerzési lehetőségeik, ismét a svédek kerültek előnybe. A hajrában Ágotai Ákos futása visszahozta a reményt, de újabb pontokat már nem sikerült szereznie a magyar válogatottnak, amely a vártnál szorosabb mérkőzésen 29–25-ös vereséget szenvedett az egyelőre hibátlan svédektől.

A tisztes helytállás ellenére továbbra is nyeretlen Gareth Lloyd csapata, így csoportja ötödik helyéről várhatja a folytatást.

KONFERENCIA 1-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG
FÉRFIAK
ÉSZAKI CSOPORT, 3. FORDULÓ
Magyarország–Svédország 25–29 (17–17)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik