Padel: profik és műkedvelő hírességek tesztelték az új komplexumot

GY. F.GY. F.
Vágólapra másolva!
2022.01.20. 18:15
Csütörtökön a Feneketlen-tó tőszomszédságában átadták Magyarország első fedett pályás padelközpontját, amely versenyhelyszínnek is tökéletes.
Baji Balázs és Lőrincz Viktor az átadón (Fotó: Tumbász Hédi)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
Baji Balázs és Lőrincz Viktor az átadón (Fotó: Tumbász Hédi) A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

Csütörtökön ünnepélyes keretek között átadták a Premier Padel Parkot, amely a budai Feneketlen-tó mellett, impozáns környezetben található. A nagyszerű új csarnokba több híresség is ellátogatott, láthattuk akcióban vagy személyesen Baji Balázst, Huszti Szabolcsot, Juhász Rolandot, Lőrincz Viktort, Noszály Sándort, Oroszlán Szonját és Varga Dénest, sőt, a hétfőn még az Australian Openen szereplő Fucsovics Márton is tiszteletét tette az eseményen, miután szerdán hazatért. A sportágat válogatott padelesek mutatták be az érdeklődőknek, és szabad játékra is sor került.

A protokolláris szakaszban Kerekes Péter, a Magyar Padelszövetség elnöke történelmi napról beszélt, hiszen hazánk első fedett pályás padelközpontja nyílt meg ezen a csütörtökön, ami versenyhelyszínnek is tökéletes. Három sztenderd és egy edzőpályát tartalmaz a komplexum, rögtön hétvégén már meg is rendezik itt a Hungarian Padel Tour első állomását.

Körülbelül tíz évvel ezelőtt a spanyol király beleszeretett a sportágba, akkor lendült fel az ismertsége, manapság nagyjából 18 millióan játsszák a világon – Svédországban például népszerűbb a padel, mint a tenisz. A korábbi remek teniszező, Jonas Björkman is befektetett a feltörekvő sportágba, mi több, Zlatan Ibrahimovic és Zinédine Zidane szintén látott fantáziát a padelben. Hazánk az európai középmezőny elején található, ami nagyon szép eredmény annak tükrében, hogy csupán négy éve létezik itthon a sportág.

Szót kapott a rendezvényen Homonnay Géza is, aki a Park Teniszklubot vezeti 2001 óta, s egyből nagy felújítást hajtott végre rajta. Elmesélte, hogy az 1940-es, 1950-es években itt játszotta a Davis-kupa-párharcait a magyar válogatott. Nyáron felújítják majd a most átadott padelcsarnokot is, hogy igazán méltó, 21. századi körülmények várhassák a sportolókat – hozzá kell tenni, most sincsen rossz állapotban a létesítmény.

A PADEL (illusztráció)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik