Női rögbi: 47–0-s győzelemre 20–0-s és 14–0-s vereség

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2021.07.09. 23:10
null
Illusztráció: AFP
A magyar női válogatott egy győzelemmel és két vereséggel zárta az olimpiai hetes szakág másodosztályú (Trophy) rögbi Európa-bajnokságán a második, budapesti forduló első napját, míg utolsó csoportmérkőzése a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt szombatra csúszott.

A Budapest Rögbi Centerben tíz női válogatott verseng, eltérően az Eb első, zágrábi körétől, ahol csak nyolc együttes volt. A mieink a csoportjukban 47–0-ra legyőzték Moldovát, viszont a finnektől 20–0-ra, a norvégoktól 14–0-ra kikaptak. A csoportkört a csehek ellen zárják, de a vihar miatt a tervezett programhoz képest egynapos csúszással. A csehek két győzelemmel és egy vereséggel tudták le a pénteki napot.

A vasárnapig tartó Eb-n szombaton kerül sor még a női torna helyosztóira is, valamint ekkor bonyolítják le a férfiak csoportküzdelmeit. A záró napon a férfiak helyosztóival ér véget a kontinensbajnokság.

Három héttel ezelőtt az Eb első körében az akkor nyolccsapatos női tornán a magyar együttes az ötödik helyen végzett, a 12 gárdát felvonultató férfimezőnyben a magyarok kilencedikek lettek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik