Lovaspóló: már Dubaiban is tudják, lóra termett a magyar

Vágólapra másolva!
2013.01.30. 19:01
null
A döntő előtti csapatfelvonulás
A magyar csapat másodikként végzett a dubai lovaspóló-világkupa idei kiírásán.


A magyar lovaspólócsapat harmadik éve vesz részt a dubai lovaspóló-világkupán. A sportág az utóbbi évtizedekben kiemelkedően népszerűvé vált az arab országban, ahol a helyi gazdasági és uralkodói elit átvette a sportág szeretetét a nyugati arisztokráciától. Dubaiban minden megvan, ami a lovaspólóhoz szükséges: magas szintű lovas kultúra és megfelelő mennyiségű pénz, hiszen egy mérkőzés alatt egy játékosnak több lóra is szüksége van, hogy az őrült hajszában pihent állatokkal kezdjen egy-egy játékrészt. A világkupát az Emírségek egyik leggazdagabb üzletembere, Ali al-Bvardi szervezi immár ötödik éve, a magyar csapat eddig mindhárom részvétele alkalmával a döntőig menetelt.

Idén a Tombor András üzletember által szervezett magyar csapat döntő mérkőzésének egy pikantériája is akadt: éppen a dubai uralkodó lányának csapatával mérkőzött meg a kupáért. A piros-fehér-zöld színekben induló csapat természetesen messze nem olyan költségvetéssel indult a versenyen, mint ellenfele, amely minden valószínűség szerint több mint egymillió dollárt költött a csapat felállítására.

Mégis csak egy hajszállal maradtunk le a győzelemről. „Nagy csata volt, számomra azzal a különleges feladattal, hogy nekem kellett fognom az uralkodó lányát – idézte fel nevetve az élményeket a magyar csapatkapitány. – Megverni ugyan idén sem tudtuk a házigazdát, hat öt lett a vége, de számunkra az is nagy öröm, hogy Magyarországnak ily módon is jó hírét vittük az arab világban!”

A magyar csapatot is díjazták
A magyar csapatot is díjazták

 

 

Akik legyőzték a magyarokat: a csapatkapitány az Egyesült Arab Emírségek uralkodójának a lánya
Akik legyőzték a magyarokat: a csapatkapitány az Egyesült Arab Emírségek uralkodójának a lánya
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik