Címlapsztorinkban a vasárnap véget ért férfi kosárlabda Európa-bajnoksággal foglalkozunk. Megszólal a győztes spanyolok szövetségi kapitánya, Sergio Scariolo, aki többek között arról is beszélt, hogy az előzetes erősorrend alapján a nyolcadik helyről vágtak neki az Európa-bajnokságnak, de sikerült egyre feljebb és feljebb jutniuk. A döntőben is óriási tettet hajtottak végre, hiszen a francia gárda tele volt NBA-játékossal, topkosárlabdázóval. Az olasz szakember szerint sikerük titka, hogy remekül védekeztek, nagyszerűen támadtak, nagy iramot diktáltak, sok gólpasszunk volt, mindenki önzetlenül játszott.

Elkezdte a felkészülést a németek és az olaszok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésekre a magyar labdarúgó-válogatott. Telkiben gyakorol a keret, amelynek tíz hónap elteltével újra tagja Varga Kevin. A török élvonalbeli Hatayspor 26 éves, 13-szoros válogatott szélsője a tavaszt a svájci Young Boysnál töltötte kölcsönben, a nyáron visszatért Törökországba, csak nem a Kasimpasához, hanem a Hataysporhoz. Lapunknak elmondta, viszonylag későn került új klubjához, az alapozás nagy részét nem tudta a csapattal elvégezni. Az első meccsen úgy lépett pályára, hogy két hét edzésmunka volt a lábában, de immár folyamatosan lehetőséget kap, újra jó erőben van.

Két mérkőzést játszott eddig az Erste Ligában az FTC jégkorongcsapata, és Arany Gergely mind a kettőn kilencven százalék fölött védett. A kapust arról faggattuk, mi a jó forma oka? Arany elmondta, az első két meccsen a legfőbb céljuk az volt, hogy csapatként úgy tudjanak működni, együtt mozogni, hogy az sikerre vezessen. A DEAC-tól elszenvedett vereség, a Szuperkupa-fiaskó után rögtön Debrecenbe utaztak, s bár sem a vezető-, sem a másodedző nem lehetett ott a meccsen, megmutatták az FTC karakterét azzal, hogy – csakúgy, mint az Újpest ellen – kétgólos hátrányból fordítottak. Érdekesség, hogy a Debrecen és az Újpest elleni mérkőzéseken is Arany válogatott posztriválisai álltak a másik kapuban.

előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra