Curling vegyescsapat vb: sima győzelem a mexikóiak ellen

Vágólapra másolva!
2022.10.19. 16:46
null
Csapatunk a C-csoport 3. helyén áll (Fotó: Magyar Curling Szövetség)<span style="font-size: 12px; color: #0e0001; background-color: #ffffff"></span>
A magyar válogatott 10–3-ra legyőzte a mexikói együttest a skóciai Aberdeenben zajló curling vegyescsapat világbajnokságon.

A Tatár Lőrinc, Joó Linda, Kalocsai-Van Dorp Vera, Kalocsay Ottó Dániel összeállítású négyes a viadal eredményközlő oldala szerint a harmadik és a hetedik endet 4–0-ra nyerte, ezzel fölényes, 10–3-as sikert aratott a szerdai első mérkőzésén.

A magyar csapat a szombati nyitó napon 9–3-ra kikapott a házigazda skótoktól, vasárnap előbb Szlovákiát 7–2-re, majd Luxemburgot 8–1-re győzte le, hétfőn 10–6-ra alulmaradt a svájciakkal szemben, kedden pedig 6–4-re verte az ausztrálokat.

Így a kilenccsapatos C-csoportban jelenleg négy győzelemmel és két vereséggel – az ausztrálokkal holtversenyben – a 3. helyen áll.

Szerdán még egyszer játszik, 21 órától az angol együttessel csap össze. A vb-n négy csoportban zajlanak a küzdelmek, az elsők a negyeddöntőbe jutnak, míg a második és a harmadik helyezettek a nyolc közé jutásért mérkőznek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik