Anglia: mennyi? Közel 20 millió volt egy sör Manchesterben

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2019.09.06. 10:36
null
Peter Lalor szerint ez volt a világ legdrágább söre (Fotó: Peter Lalor)
Egy ausztrál krikettszakírót egészen hatalmas számlával sokkoltak a minap egy manchesteri szállodában. Ez még rendben is lenne, ha a teljes itallapot megrendelte volna, ám Peter Lalor mindössze egyetlen sört rendelt.

 

Lalor az angol és ausztrál krikettválogatott közötti felkészülési mérkőzések sorozata (Ashes series) miatt utazott Manchesterbe, s az egyik este egy 5.50 fontos (kb. 2000 forintos) Deuchars IPA sört rendelt a város Marmaison nevű szállodájában – írja a BBC.

Azonban nem sokkal később nagyon meglepődött, hiszen 5.50 helyett 55 312 fontos (közel 20 millió forintos) összeget számoltak fel az italáért. Először nem volt nála a szemüvege, nem is akarta kérni a számlát, de valami mégis arra indította, hogy megkérdezze, mennyit is fizetett a sörért.

A The Australian újságírójának a hiba láttán először meg sem akarták mondani, mennyit is fizetett, majd elkezdtek intézkedni. „Bónuszként” ezer fontos (kb. 350 ezer forintos) tranzakciós díjat is felszámítottak, bankszámlájáról is levonták az összeget, elmondása szerint 9 munkanapig is eltarthat, mire visszakapja. Ráadásul nem sokkal később a felesége is érdeklődve hívta fel azt firtatva, ugyan hogyan tűnhetett el ennyi pénz a számláról…

„Az ausztrálok amúgy is drágának találják Angliát, de ez mindent visz, rengeteg pénz. Csak egy krikettszakíró vagyok, nem keresek vagyonokat, sokba kerül ez nekem.”

Nem kizárt, hogy ez volt a világ legdrágább söre.

Peter Lalor on Twitter

See this beer? That is the most expensive beer in history. I paid $99,983.64 for it in the Malmaison Hotel, Manchester the other night. Seriously. Contd.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik