AIPS: sajtókiszolgálásban csak a katari foci-vb volt jobb a budapesti vizes-vb-nél

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.02. 19:21
null
A budapesti vizes-vb sajtókiszolgálás terén a második legjobb sportesemény lett 2022-ben a katari labdarúgó-vb mögött (Fotó: Nemzeti Sport)
A Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) a 2022-es évben először két kategóriában vizsgálta az év sporteseményeit a sajtó szempontjából. Ez alapján az egy sportágról szóló világesemények kategóriájában a 2022-es budapesti vizes-világbajnokságot csak a katari labdarúgó-világbajnokság előzte meg sajtókiszolgálás terén – derült ki az AIPS beszámolójából.

 

Mint az AIPS részletezte, először vizsgálta két külön kategóriára bontva a sporteseményeket: az egy sportágnak és a több sportágnak együttesen rendezett versenyeket vette górcső alá.

Ez alapján a multisportesemény kategóriából kiemelkedett a pekingi téli olimpia, a müncheni multisport-Európa-bajnokság és a birminghami Nemzetközösségi Játékok.

Az egysportágas események közül pedig a katari labdarúgó-világbajnokság sajtóközpontja méretével, eleganciájával és hatékonyságával emelkedett ki a többi rendezvény közül, de második helyen a budapesti vizes-világbajnokság végzett, megelőzve az angliai női labdarúgó Európa-bajnokságot.

Mint ismert, Budapest a májusi, fukuokai vb helyére ugrott be, miután a japán nagyváros visszalépett a rendezéstől, ezek után a szervezőknek kevesebb mint fél évük volt rá, hogy megrendezzék a világbajnokságot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik