WTCR: Michelisz negyedik a spanyolországi időmérőn

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.07.10. 17:45
null
Michelisz a negyedik rajthelyet szerezte meg a spanyolországi időmérőn (Fotó: DPPI)
Frédéric Vervisch szerezte meg a pole pozíciót a túraautó-világkupa (WTCR) spanyolországi versenyhétvégéjének időmérőjén. Mögötte Thed Björk és Gilles Magnus érkezett, míg Michelisz Norbert a negyedik rajthelyet kaparintotta meg. A másik két magyar versenyző közül Boldizs Bence 18. lett, míg Tassi Attila mért kört sem tudott futni a Honda meghibásodása miatt.

 

A WTCR spanyolországi versenyhétvégéjének két szabadedzése Audi-elsőséget hozott, délelőtt Tom Coronel, délután Nathanaël Berthon bizonyult a leggyorsabbnak. Az elmúlt két helyszínen remeklő Honda eközben eléggé megszenvedte a BoP-rendszer megváltozását, amit jól mutat, hogy a Portugáliában még győzedelmeskedő Tassi Attila a 18. helyen zárt. A másik két magyar versenyző közül Michelisz Norbert az ötödik, míg a súlykompenzációból legkedvezőbben kijövő Zengő Motorsportot erősítő Boldizs Bence a 20. hellyel hangolt az időmérőre.

Az első mért köröket követően Gilles Magnus 2.06:914-es körrel állt az időlista élén, őt az ugyancsak audis Coronel követte, míg a top 5-öt Michelisz, Santiago Urrutia, illetve Luca Engstler egészítette ki, miközben Boldizs mért kört sem tudott futni a lendülő piros zászló mögött, amit Tassi leálló Hondája idézett elő.

Az első szakasz végén aztán jócskán felborult a sorrend: a vezetést Yann Ehrlacher vette át, mögötte Coronel vezérletével három Audi érkezett, míg Michelisz az ötödik pozícióban zárt, aminek értelmében pontot szerzett. A Honda azonban nem örülhetett, hiszen Tassi technikai meghibásodása után a másik három versenyzője is búcsúzott már a Q1-ben, míg Boldizs 18. lett a Cuprával.

A második szakaszban Michelisz 2.06.44-es körrel az élre tört, a vezető helyet már nem is engedte ki a kezéből, így az élen jutott tovább a Q3-ba. Rajta kívül Magnus, Frédéric Vervisch, Jean-Karl Vernay és Thed Björk zárt a top 5-ben, a 10. Gabriele Tarquini lett, vagyis ő indulhat az élről a fordított rajtrácsos versenyen.

Az utolsó szakaszban Michelisz hajtott pályára elsőként, 2:06.380-as körrel nyitott, sokáig azonban nem örülhetett, hiszen a másodikként futó Magnus 26 ezreddel gyorsabb kört tudott jegyezni. A harmadikként próbálkozó Vernay aztán mindkettejüktől elmaradt, nem úgy, mint Björk, aki 2.06:190-nel átvette a vezetést. De ő sem tudta sokáig megtartani az elsőséget, hiszen az utolsóként érkező Vervisch 2:06.169-nél állította meg a stoppert, amivel a belgáé lett a pole pozíció.

Mellőle tehát Björk rugaszkodhat majd el, míg a második sorban Magnus és Michelisz foglalhat helyet a fő futamon.

Folytatás vasárnap 11 óra 15 perckor az első versennyel.

WTCR
SPANYOLORSZÁG, IDŐMÉRŐ

1. Frédéric Vervisch (belga, Audi) 2:06.169
2. Thed Björk (svéd, Lynk & Co) 2:06:190
3. Gilles Magnus (belga, Audi) 2:06.354
4. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 2:06.380
5. Jean-Karl Vernay (francia, Hyundai) 2:06.719
...
18. Boldizs Bence (magyar, Zengő Motorsport)
...
22. Tassi Attila (magyar, Honda) mért kör nélkül

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik