WTCR: Vervisch győzött, Michelisz egy harmadik hellyel kezdett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.12. 11:22
Frédéric Vervisch aratott győzelmet a túraautó-világkupa (WTCR) szlovákiai versenyhétvégéjének első futamán, míg a második helyen Ma Csing-huát intette le a kockás zászló. A második pozícióból rajtoló Michelisz Norbert a harmadikként zárt, míg a másik magyar versenyző, Tassi Attila a 18. helyen futott be.

A mindkét pénteki időmérőn pole pozíciót szerző Nicky Catsburg várhatta az élről a piros lámpák kialvását az első szlovákiai versenyen, míg a holland mellől az ugyancsak hyundaios Michelisz Norbert rugaszkodhatott el a szemerkélő esőben. A második sorból pedig Ma Csing-hua és Daniel Haglöf rajtolhatott, míg Tassi Attila a 23. pozíciót foglalhatta el.Nicky Catsburg várhatta az élről a piros lámpák kialvását az első szlovákiai versenyen, míg a holland mellől az ugyancsak hyundaios Michelisz Norbert rugaszkodhatott el a szemerkélő esőben. A második sorból pedig Ma Csing-hua és Daniel Haglöf rajtolhatott, míg Tassi Attila a 23. pozíciót foglalhatta el.

A harmadik helyről induló Ma Csing-hua rugaszkodott el a legjobban és át is vette a vezetést, miközben bár Michelisz jól helyezkedett, és megtartotta a második pozícióját, a nedves pályáról lesodródott és Frédéric Vervisch elment mellette. Catsburg eközben egészen a hatodik helyig esett vissza.

Azonban nem a magyar versenyző volt az egyetlen, aki megjárta a pálya szélét, Nestor Girolami egy összeérés következtében a kavicságyban kötött ki – az eset miatt biztonsági autós szakasz következett.

Az újraindítást követően Vervisch indított offenzívát Ma Csing-hua ellen, ennek következtében pedig Michelisz is felzárkózott az első kettősre. A belga végül az 5. körben ment el az alfa romeós mellett, így már az audis állt az élen.

Ma Csing-huát aztán Michelisz is támadni kezdte, miközben Vervisch nagyobb előnyt épített ki az élen, míg Mehdi Bennani egy optimista előzési kísérlet közben magát és Aurélien Panist is levezette a pályáról.

Michelisz bár többször is próbálkozott, nem tudott pozíciót javítani, így a magyar végül a harmadik helyen futott be az idei második győzelmét ünneplő és a 9. helyről nyerő Vervisch és Ma Csing-hua mögött.

Tassit a 18. helyen intette le a kockás zászló.

A második szlovákiai verseny 15.15 órakor veszi kezdetét

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
SZLOVÁKIA, 1. VERSENY

1. Frédéric Vervisch (belga, Audi)
2. Ma Csing-hua (kínai, Alfa Romeo)
3. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)
4. Jean-Karl Vernay (francia, Audi)
5. Augusto Farfus (brazil, Hyundai)
...
18. Tassi Attila (magyar, Honda)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik