WTCR: Tudom, hogy Norbi utál emiatt – Gabriele Tarquini

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.28. 19:32
Gabriele Tarquini győzelmével és Michelisz Norbert második helyével ért véget a túraautó-világkupa (WTCR) hungaroringi hétvégéje. A harmadik futam győztese a leintés utáni hivatalos sajtótájékoztatón elárulta, hogy részben minek köszönheti a diadalt, míg Tassi Attila (aki összesen 11 pontot szerzett a szezon második állomásán) kissé odaszúrt Rob Huffnak.
Tarquini és Michelisz a verseny után (Fotó: Földi Imre) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!
Tarquini és Michelisz a verseny után (Fotó: Földi Imre) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

 

A marokkói második futam után a magyarországi záró viadalon is nyerni tudott Gabriele Tarquini, akinek a győzelméhez leginkább a nagyszerű rajtja (és Esteban Guerrieri technikai problémája) járult hozzá. Az 57 éves címvédő a versenyt követően jó kedvében viszont azzal „gyanúsította meg” a csapattársát, Michelisz Norbertet, hogy nem kedveli őt az ilyen futamai miatt.

„Ez egy fantasztikus verseny volt. Norbi szempontjából sajnálatos, hogy ilyen jól rajtoltam – mondta Tarquini. – Később próbált nyomást gyakorolni rám, és ő is nagyon gyors volt, de az autóm most volt eddig a legjobb idén, ami nem jött jól neki. Nagyon kellettek ezek a pontok, de sok van hátra a szezonból, viszont nagyon jó érzés, hogy Marrákesben és itt is nyerni tudtam. Mindig jó versenyeim vannak itt, és tudom, hogy Norbi utál emiatt. Az állhat a jó eredmény mögött, hogy a tegnaphoz képest módosítottunk a beállításokon, és valójában olyan változatát használtuk, mint még soha korábban.”

TASSI NEM HAGYJA MAGÁT

A második versenyen csatázott keményen Tassi Attila Rob Huff-fal, de a 19 éves versenyző talán mégsem élvezte annyira a kívülről izgalmas látszó jeleneteket, ugyanis úgy véli, hogy tapasztaltabb ellenfele túlment egy bizonyos határon.

„Nem volt túl sportszerű, amit a négyes kanyarban csinált velem, de ilyen a versenyzés, és a sportfelügyelők versenyszituációnak találták az esetet. Ha máskor is ilyet tesz, akkor majd én is ilyen leszek vele” – szögezte le Tassi, aki így is a második versenyt tartja a hétvége legjobb részének, pedig mégMarco Rossit, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát is körbevezethettea csapata garázsában.

A pole pozícióból vághatott neki a harmadik versenynek Michelisz Norbert, akinek viszont nem sikerült győzelemre váltania a rajtelsőséget. Már a rajtnál elveszítette a vezetést, pedig úgy gondolja, hogy nem hibázott a futam legelején. Végül legalább a dobogóra felállhatott a hazai közönsége elé – idén ráadásul először.

„A rajtom rendben volt, de Estebannak nagyon jól sikerült, és be tudott menni a belső ívre – emlékezett vissza a Hyundai magyarja. – A problémám az egyes kanyarból kifele volt, mert lendületet veszítettem a kettes előtt gyorsításkor, és ez lehetőséget adott a többieknek. A pole-ra viszont egyáltalán nem számítottam, és főleg a marrákeshi hétvége tükrében nagyon jó érzés a dobogón végezni. Most az a legfontosabb, hogy az itt megszerzett információkat megfelelően tudjuk értelmezni, és felhasználjuk azokat a következő hétvégéken.”

Bár a második versenyt idő előtt befejezte, a záró viadalon dobogóra tudott állni Yann Ehrlacher, aki szerint bőven a rajt előtti döntése vezetett oda, hogy végül ilyen jó eredménnyel zárta a hungaroringi hétvégét.

„Nehéz dolgunk volt azon a versenyen. Kilöktek, és utána inkább visszamentem a bokszba, hogy mindenképp lehetőségem legyen elindulni a harmadik futamon, amin jó helyről rajtolhattam – mondta a Lynk & Co pilótája a második versenyről. – Ez jó döntésnek bizonyult, különben utána nem álltam volna a dobogón. Jó versenyem volt, amit egy erős rajttal kezdtem, szóval nagyon örülök az eredménynek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik