WTCR: Teljesen rendben volt az autó eddig, de... – Michelisz

Vágólapra másolva!
2018.04.28. 15:09
null
Michelisz Norbert és kislánya, Mira (Fotó: Tumbász Hédi)
Reggeli új TCR-es pályacsúcsát az első időmérő edzésen tovább javította Michelisz Norbert, aki így a pole pozícióból indulhat a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi hétvégéjének első versenyén. A magyar pilóta a kvalifikációt követően beszélt a mai napról a helyszínen tartózkodó médiának, többek között a Nemzeti Sport Online-nak.

Magabiztos teljesítményének és a családja, valamint a magyar szurkolók támogatásának köszönhetően talán nem elhamarkodott kijelenteni, hogy eddig Michelisz Norbert (Hyundai) teljesít a legjobban a WTCR hungaroringi versenyhétvégéjén. A magyar pilóta kezdheti meg a pole-ból az első versenyt, s az időmérőt követően elmondta, mit tart a viadal legfontosabb momentumának.

WTCR, Hungaroring
SZOMBAT
08.30–09.00: 1. szabadedzés
10.10–10.40: 2. szabadedzés
12.30–13.00: 1. időmérő
15.25: 1. verseny (12 kör)
VASÁRNAP
10.00: 2. időmérő
15.30: 2. verseny (12 kör)
16.55: 3. verseny (15 kör)

„Erősnek éreztem magam végig. Kíváncsi leszek a rajtra, mert tudom, hogy a Honda-motoros autók nagyon jók olyankor. Azt mondanám a gyors körömre, hogy alapvetően jó volt, talán egy-két tizeddel lehettem volna még jobb. Ha viszont a versenyen is körönként két tizeddel gyorsabb tudnék lenni, az nagyon jó lenne – tette hozzá mosolyogva. – Ma eddig teljesen rendben volt az autó, remélem, hogy a marokkói gondok nem jönnek elő többé, de a technika ördöge sajnos soha nem alszik.”

Michelisz ezután kitért a családja támogatására – többek között kislánya, Mira is a Hungaroringen tartózkodik a szombati napon.

„Galád volt ma, mert az első szabadedzés előtt gyorsan megnézte az autót, aztán az időmérőt teljesen átaludta. Viszont lelkileg nagy lökést ad nekem, hogy itt van” – mesélte.

Michelisz Norbert továbbá kitért a felkészülésére is, mely során megpróbált minél több időt otthon tölteni – már csak azért is, hogy segítse feleségét, Johannát, aki második gyermekükkel várandós. Emellett azt is elárulta, mennyire büszke a hétvégén a csapata színeiben versenyző Nagy Dánielre, akivel megpróbáltak közösen felkészülni a hungaroringi hétvégére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik