WTCR: Tassi második; Michelisz a top 5-ben Portugáliában

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2022.07.03. 19:08
null
Tassi második lett a fordított rajtrácsos versenyen (Fotó: DPPI)
Rob Huff aratott győzelmet a túraautó-világkupa (WTCR) portugáliai versenyhétvégéjének második futamán. Mögötte Tassi Attila és Mikel Azcona szelte át a célvonalat, míg Michelisz Norbert az ötödik lett. Nagy Dániel kiesett.

 

Yvan Muller szerezte meg a tizedik helyet az időmérőn, így ő várhatta az élről a fordított rajtrácsos verseny rajtját. Mellőle Tassi Attila rugaszkodhatott el, míg a második sorból Mikel Azcona és Rob Huff indulhatott. Michelisz Norbert a hatodik, míg Nagy Dániel a tizenhetedik helyről vághatott neki a versenynek.

Muller jól jött el, és sikerült megtartania a vezetést Tassi előtt, mögöttük Azcona, Huff és Mehdi Bennani alkotta a top 5-öt, míg Michelisz a hatodik helyen haladt. Nem sokkal később aztán hátrébb Tiago Monteiro és Esteban Guerrieri ütközött össze, mindkét versenyző kénytelen volt feladni a futamot, s az eset miatt a biztonsági autó is pályára hajtott. Nagy ekkor a tizenötödik pozícióban haladt.

Muller jó jött el az újraindításnál is, és Tassi is megtartotta a második helyet, Azcona azonban pozíciót bukott Huff ellen, míg Bennani mellett a Michelisz, Ma páros húzott el, aminek révén a magyar az ötödik helyre lépett előre.

Huff rövidesen az élen találta magát, mögötte Tassi és Azcona érkezett, míg Muller a negyedik pozícióba esett vissza. Nem sokkal a vége előtt aztán Nagy és Nathanaël Berthon találkozott össze, aminek következményeként újra pályára hajtott a biztonsági autó, ami a verseny végéig maradt is a mezőny előtt

Huff aratott győzelmet, mögötte tehát Tassi, Azcona, Muller és Michelisz alkotta az első ötöst.

Folytatás július 23–24-én Olaszországban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik