WTCR: Tarquini győzött, Michelisz pontszerző az első versenyen

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.07.11. 11:53
null
Gabriele Tarquini nyerte meg az első versenyt Spanyolországban (Fotó: DPPI)
Gabriele Tarquini aratott győzelmet a túraautó-világkupa (WTCR) spanyolországi versenyhétvégéjének első futamán. A dobogóra még Mikel Azcona és Tom Coronel állhatott fel, Michelisz Norbert a kilenc pontot érő hetedik helyen zárta a nyitó viadalt. Boldizs Bence a 16., Tassi Attila a 18. pozícióban látta meg a kockás zászlót.

 

Idén először vehetett részt Michelisz Norbert az időmérő harmadik szakaszában, ahol végül a negyedik helyen végzett. A Q2 végeredménye alapján és rajtbüntetések után a Hyundai magyar versenyzője a hatodik pozícióból vághatott neki az első versenynek. Boldizs Bence a 18. helyről rajtolhatott, mígTassi Attila a Honda meghibásodása miatt mért kört sem tudott teljesíteni a spanyolországi kvalifikáción, így mindkét futamnak az utolsó helyről vághatott neki.

A pole pozíció Gabriele Tarquinié lett az első menetre, mellőle Mikel Azcona, a második rajtsorból pedig Yann Ehrlacher és Tom Coronel várhatta a piros lámpák kialvását. A startnál Tarquini megtartotta az első helyet, és közvetlenül mögötte sem történt változás a sorrendet illetően. Michelisz is maradt a hatodik pozícióban, Tassi két helyet javított az első körben.

A második körben Gilles Magnus megelőzte Micheliszt, de Coronel is elment Ehrlacher mellett, amivel a holland feljött a harmadik pozícióba. Ehrlacher a következő körben további két helyet veszített. Ekkor Santiago Urrutia és Yvan Muller között alakult ki nagy csata a 11. pozícióért, amelyet az uruguayi versenyző el is vett a márkatársától.

Muller később visszaelőzte Urrutiát, Tassi pedig a hatodik körre már a 19. helyen autózott. Michelisz is üldözőbe vette Magnust, ám az élen állók között már nem láthattunk csatát azt követően, hogy Coronel és Nathanaël Berthon oda-vissza előzött a harmadik pozícióért.

Tarquini könnyedén behúzta a győzelmet, a második Azcona lett. A dobogóra végül Coronel állhatott fel melléjük. Michelisznek az utolsó méterekig védekeznie kellett Frédéric Vervisch ellen, ám kiállta a próbát, és pontszerző helyen végzett, mivel hetedikként szelte át a célvonalat. Boldizs a 16., míg Tassi a 18. helyen zárta az első futamot Spanyolországban.

Folytatás 13.15-kor a második versennyel!

WTCR
SPANYOLORSZÁG, ELSŐ FUTAM

1. Gabriele Tarquini (olasz, Hyundai)
2. Mikel Azcona (spanyol, Zengő Motorsport)
3. Tom Coronel (holland, Audi)
4. Nathanaël Berthon (francia, Audi)
5. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co)
6. Gilles Magnus (belga, Audi)
7. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)
...
16. Boldizs Bence (magyar, Zengő Motorsport Driver's Academy)
...
18. Tassi Attila (magyar, Honda)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik