WTCR: Szuzukában már Monteiro is rajthoz állhat

Vágólapra másolva!
2018.10.17. 12:46
Bár korábban az is felmerült, hogy a júniusi, Portugáliai hétvégén visszatérhet Tiago Monteiro a versenyzéshez, erre végül egészen mostanáig várni kellett. A portugál versenyző a tavaly őszi balesete után először Szuzukában állhat rajthoz a WTCR-ben.

Több mint egy évvel a barcelonai teszten elszenvedett súlyos balesete után visszatérhet Tiago Monateiro. Bár a portugál versenyző elutazott a túraautó-világkupa (WTCR) eddigi hétvégéire, rajthozelőször a soron következő, szuzukai fordulóban állhat.Több mint egy évvel a barcelonai teszten elszenvedett súlyos balesete után visszatérhet Tiago Monateiro. Bár a portugál versenyző elutazott a túraautó-világkupa (WTCR) eddigi hétvégéire, rajthozelőször a soron következő, szuzukai fordulóban állhat.

„El sem tudom mondani, hogy mennyire jó érzés visszatérni – mondta Monteiro. – Voltak idők, mikor a helyzet elég zordnak tűnt. Viszont sose veszítettem el a hitet azt illetően, hogy eljön ez a nap, ez pedig eltökéltté tett, hogy keményebben nyomjam, mint valaha, és visszatérjek oda, ahol lenni szeretnénk. Elutazni a versenyhétvégékre és nézni, ahogy mások teszik azt, amit nekem kellene, felemésztett belülről, ezért úgy érzem, hogy érzelmes lesz Szuzukába menni.”

„Az, hogy a Honda hazai pályáján térek vissza, ahol egyébként az első WTCC-s versenyemet teljesítettem még 2012-ben, szintén nagyon különleges, és lehetővé teszi, hogy visszaadjak valamit abból a bizalomból és támogatásból, amit a felépülési időszakom alatt kaptam” – vélekedik Michelisz Norbert korábbi csapattársa.

Monteiro a Boutsen Ginion Racing egyik Honda Civicjét vezetheti a szezon hátralévő részében. Ezzel az autóval egészen a ningpói hétvégéig Benjamin Lessennes versenyzett, az első kínai fordulóban Ma Csing-hua vette át a fiatal pilóta helyét.

A WTCR 2018-as szezonjából két hétvége van hátra: Szuzukában október 27-én és 28-án csap össze a mezőny, míg a szezonzárót november 15. és 18. között rendezik Makaóban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik