WTCR: négy magyar mellett Maldonado is rajthoz áll?

Vágólapra másolva!
2018.02.04. 12:20
null
Pastor Maldonado a WTCR mezőnyében térhet vissza a Hungaroringre feleségével, Gabriela Tarkanyival (Fotó: AFP)
Bár a túraautó-vb-t váltó WTCR sorozat nevezési határideje a héten lejárt, és a szervezők közölték, hogy mind a 26 állandó hely elkelt, még nem sok minden derült ki a rajtlistáról. Ám a portugál WTCR Portugal szaklap feltett egy 26 nevet tartalmazó listát a közösségi oldalaira, amelyet később – állítása szerint a pilóták kérésére – törölt. Ebből az derült ki, hogy négy magyar pilóta, Michelisz Norbert mellett Tassi Attila, Ficza Ferenc és Nagy Dániel indul a versenyeken, utóbbi kettő a Zengő-csapat SEAT-jaival.

A listán az eddig hivatalosan bejelentett hat név (köztük a Hyundaira váltó Michelisz Norberté) mellett további 20 szerepelt.

A WTCR Portugal szerint a tavaly a Michelisz által irányított M1RA-val versenyző Tassi Attila az idén a Munnich egyik Hondáját kormányozhatja, miután a TCR nemzetközi sorozatának csapatversenyét megnyerő magyar alakulat lemaradt a rajtlistáról.

Ha így van, Micheliszék a hungaroringi hétvége szabadkártyás helyeire pályázhatnak.

A Zengő Motorsport viszont a lista szerint ott lehet a mezőnyben, Ficza és Nagy Dániel SEAT León TCR-eket kormányozhat.

Ha minden igaz, hét gyártó autói (Hyundai, Audi, Honda, Seat, Peugeot, Alfa Romeo, Volkswagen) vesznek részt a versenyeken.

A lista további érdekessége, hogy amíg az M1RA hiányzik, a Munnich, az Yvan Muller Racing, a Campos és a Comtoyou Racing három-három autót indíthat.

A WTCC ismert pilótái közül Michelisz, Muller, Thed Björk, Tiago Monteiro (aki nemrég posztolta, hogy a közúti forgalomban ismét autót vezet), Tom Coronel, Rob Huff, Gabriele Tarquini, Mehdi Bennani és Dusan Borkovics is indul, s nagy érkezőként ott lehet a mezőnyben az F1-es futamgyőztes Pastor Maldonado, aki állítólag a Campos egyik Seatjában ül majd.

A WTCR Portugal Facebook-oldaláról a lista hiányzik, csak egy magyarázkodás szerepel, amely szerint „a listát azért kellett törölni, mert még nem hivatalos. Több pilóta is ezt kérte. Köszönjük a megértést.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik