WTCR: nagy előnnyel Cecconé a pole, Michelisz lemaradt a Q3-ról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.26. 09:44
null
Ceccon remek formában van eddig Szuzukában (Fotó: AFP)
Remek formában van a túraautó-világkupában (WTCR) mindössze negyedik hétvégéjét teljesítő Kevin Ceccon. Az Alfa Romeo-versenyző szerezte meg ugyanis a pole-pozíciót a harmadik versenyre Gabriele Tarquini és Aurélien Comte előtt. Michelisz Norbert nem jutott be a Q3-ba, magyar Hyundai-pilóta a 7. rajthelyet szerezte meg. A Zengő Motorsport versenyzői a mezőny legvégén végeztek.

 

A húszperces Q1 elején a legtöbben azonnal a pályára hajtottak, az első mért kört Nathanaël Berthon futotta, ám első igazán gyors kör az első időmérő győztesének, Aurélien Comte-nak a nevéhez fűződött.

Az már a szuzukai hétvége elején is látszott, hogy bár a kompenzációs súlyok miatt (amiből az Audihoz hasonlóan 60 kg-ot kapott) nem a Hyundai az egyértelmű esélyese a japán versenyeknek, Michelisz Norberték mégis jobb hétvégében reménykedhettek, mint az előző fordulóban, Vuhanban.

Ez pedig már a szuzukai második időmérő első szakaszában is megmutatkozott – Gabriele Tarquini ugyanis nagyjából a Q1 felénél az élre állt, és nem is sikerült onnan letaszítani őt a hátralévő percekben. A Q1 egyébként a tervezettnél 27 másodperccel hamarabb ért véget. A piros zászlót azért kellett lengetni, mert valaki elhagyott egy elemet a pályán. Miután eltakarították az oda nem illő tárgyat, értelemszerűen nem indították újra a körözést.

Michelisz a 9. helyen zárta az első szakaszt, így bejutott a Q2-be. Továbbra is küzködtek ellenben a Zengő Motorsport versenyzői – Nagy Norbert a 24., Szabó Zsolta 25. lett, így a két fiatal magyar ezekből a pozíciókból várhatja a piros lámpák kialvását a vasárnapi versenyeken.

A tízperces Q2 rögtön egy hajmeresztő manőverrel kezdődött. Esteban Guerrierit Yvan Muller lökte meg hátulról, miután az argentin megelőzte őt. A 86-os számú Honda keresztbe forgott a pályán, míg Mullernek a gumikkal akadt problémája – csapata be is hívta a bokszba, hogy lecserélje az abroncsokat az autón.

Kevin Ceccon nagyon elemében van eddig Szuzukában. Az első időmérőn a második rajthelyet szerezte meg, s a Q2 második felére megfutotta az addigi leggyorsabb kört, és az első helyen jutott tovább a Q3-ba. Az olasz mellett Comte, Tarquini, Ehrlacher és Bennani vehetett részt a harmadik szakaszban. Michelisz a 7. helyen végzett, így lemaradt a Q3-ról. Ez azonban a második, fordított rajtrácsos futamon a 4. rajthelyet jelenti. Ezen a viadalon Pepe Oriola indulhat majd a pole-ból.

A Q3-ban Bennani futotta meg először a gyors körét, majd jött Ehrlacher, aki 1.8 másodpercet javított a pálya határait feszegető marokkói idején. Harmadikként Tarquini próbálkozhatott az egyetlen állva maradt Hyundaijal, és át is vette a vezetést.

Comte hibázott a gyors körén, és csak a második helyre jött fel Tarquini mögé. Utolsóként Cecconon volt a sor, hogy harcba szálljon a rajtelsőségért, ő sikeresen vette az akadályt, és megszerezte első pole-ját a sorozatban.

A WTCR szuzukai hétvégéjének programja szombaton (magyar idő szerint) 7.05-kor folytatódik az első versennyel.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
SZUZUKA, JAPÁN, ELSŐ IDŐMÉRŐ

1. Kevin Ceccon (olasz, Alfa Romeo) 2:10.742
2. Gabriele Tarquini (olasz, Hyundai) +0.699
3. Aurélien Comte (francia, Peugeot) +0.893
4. Yann Ehrlacher (francia, Honda) +1.004
5. Mehdi Bennani (marokkói, Volkswagen) +2.866

7. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) +1.113

24. Nagy Norbert (magyar, Cupra) +2.508
25. Szabó Zsolt (magyar, Cupra) +4.535

A vk élcsoportja 24 futam után: 1. Gabriele Tarquini (olasz, Hyundai) 245 pont, 2. Björk (svéd, Hyundai) 234, 3. Muller (francia, Hyundai) 234, 4. Oriola (spanyol, Cupra) 207, 5. Vernay (belga, Audi) 205, 6. Guerrieri (argentin, Honda) 199, 7. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 195, 8. Vervisch (belga, Audi) 192 …18. Nagy D. (magyar, Hyundai) 36 …24. Nagy N. (magyar, Cupra) 18 …29. Szabó Zs. (magyar, Cupra) 4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik