WTCR: Mulleré a pole az első versenyre, Michelisz a 2. sorban

Börzöli BernadettBörzöli Bernadett
Vágólapra másolva!
2019.09.14. 05:49
null
Yvan Mulleré a pole a nyitó futamon Ningpóban (Fotó: fiawtcr.com)
Yvan Muller bizonyult a leggyorsabbnak a túraautó-világkupa (WTCR) kínai versenyhétvégéjének első időmérőjén. A francia pilóta mellől a hazai pályán versenyző Ma Csing-hua rajtolhat, míg  a második sorba Mikel Azcona és Michelisz Norbert kvalifikálta magát. Tassi Attila a 24. helyről várhatja a piros lámpák kialvását a nyitó futamon.

 

A magyar idő szerint szombat hajnalban rendezett második szabadedzésen Michelisz Norbert sokat gyorsult a nyitó tréninghez képest. A Hyundai magyar versenyzője a negyedik helyen végzett, hátránya fél másodperc volt a leggyorsabb Mikel Azconához képest. Tassi Attila az első edzéshez hasonlóan a másodikon is a 25. pozícióban zárt.

Michelisz átmentette a jó teljesítményét az időmérőre, és az első harmadban folyamatosan a top tízen belül állt. Nem sokkal az időmérő féltávjánál aztán az élre állt 1:51.112-es körével. Tassi neve ekkor a 19. helyen volt olvasható.

Michelisz előnye több mint két tizedmásodperc volt az élen, ám utána igencsak szoros volt az állás. Néhány perccel később a hazai pályán versenyző – és az első szabadedzésen az élen végző – Ma Csing-hua vette át a vezetést, miután bő két tizedmásodpercet faragott Michelisz addigi legjobb idején.

Az élen azonban nem sokat tölthetett, hiszen alig egy perccel később Yvan Mullernek sikerült egy nála is jobb kört autóznia (fél tizedmásodperccel), amivel az élre állt. Michelisznek is sikerült faragnia az idején, ám pozíciót nem tudott javítani.

A hátralévő időben senkinek sem sikerült felülmúlnia Muller leggyorsabbnak számító körét, így a Lynk & Co francia versenyzője szerezte meg a pole pozíciót az első időmérőn. Mellőle Ma Csing-hua, mögüle pedig Mikel Azcona vághat neki az első futamnak. Michelisz a negyedik helyről várhatja a piros lámpák kialvását, míg Tassi a 24. pozícióba parkolhatja le a Hondáját a rajtrácson.

A ningpói hétvége programja magyar idő szerint 9.40-kor folytatódik az első versennyel. Vasárnap egy újabb kvalifikációt és két másik futamot rendeznek.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
KÍNA, 1. IDŐMÉRŐ

1. Yvan Muller (francia, Lynk & Co) 1:50.848
2. Ma Csing-hua (kínai, Alfa Romeo) +0.050
3. Mikel Azcona (spanyol, Cupra) +0.140
4. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) +0.167
5. Johan Kristoffersson (svéd, Volkswagen) +0.270

24. Tassi Attila (magyar, Honda) +1.251

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik