WTCR: Micheliszt kilökték a rajtnál, de végül sikerült pontot szereznie

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.08.22. 15:58
null
Michelisz számára szörnyen indult a 2. futam a Hungaroringen (Fotó: Meder István)
Santiago Urrutia győzött a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi versenyhétvégéjének második futamán. A viadal drámainak kezdődött, ugyanis a pole pozíciót megszerző Rob Huff nem lehetett ott a rajtrácson, Michelisz Norbert pedig kicsúszott a rajt utáni helyezkedésben az első kanyarban. A Hyundai versenyzője a 14. helyig küzdötte vissza magát. Urrutia mögött Néstor Girolami és Frédéric Vervisch látta meg a kockás zászlót.

 

Rob Huff szerezte meg a pole pozíciót a szombati időmérőn a Hungaroringen, ám a Zengő Motorsport rutinos versenyzője számára igencsak rosszul indult a vasárnap. Az első futamon ugyanis megsérült az autója futóműve, ami miatt nemcsak fel kellett adni a versenyt, de a Cuprája sürgős szerelésre szorult a második viadal kezdetéig.

Huff autóján végül elhúzódtak a munkálatok, és a brit pilóta csak akkor tudta elhagyni a bokszutcát, amikor a kijáratánál már piros volt a lámpa, azaz az összes autónak már a pályán kellett tartózkodnia. Huffot természetesen azonnal elkezdték vizsgálni a sportfelügyelők, s a 79-es rajtszámú Cupra végül fel sem állt a rajtrácsra, így üresen maradt az első hely.

Huff a bokszutca végéről ment a mezőny után a startot követően. Az első hely (a második rajtkockából induló) Santiago Urrutia ölébe hullott, aki az élen maradt az első kanyarok után is. A mögüle rajtoló Michelisz Norbert ismét balszerencsés volt – először csak egy helyet veszített Néstor Girolamival szemben, ám az első kanyarban nem maradt elég helye a Hyundai versenyzőjének, aki kiforgott, és visszaesett a mezőny végére.

A két versenyző esetét alaposan szemügyre vették a sportfelügyelők is, akik Huff-fal szemben sem voltak kegyesek. A britre bokszutca áthajtásos büntetést róttak ki, amiért túl későn hagyta el a bokszutcát a futam előtt.

Tassi Attila négy, Boldizs Bence öt pozícióval jött előre az első körben. A drámai kezdet után Michelisz is próbált visszakapaszkodni, és a negyedik körben már a 19. helyen autózott, majd alig három körrel később újabb három hellyel verekedte magát előrébb.

Urrutia eközben magabiztosan vezette a versenyt Girolami és Frédéric Vervisch előtt. Bár több versenyzőt is fekete-fehér zászlóval intettek meg pályaelhagyásért, a futam alatt Micheliszék esetéről nem született döntés. Két körrel a futam vége előtt a magyar versenyző egyébként már a 14. pozícióban autózott, ami azt jelentette, hogy legalább nem pont nélkül zárja a második viadalt a Hungaroringen.

A győzelem végül Urrutiáé lett Girolami és Vervisch előtt. Tassi a 10. helyen látta meg a kockás zászlót, Michelisz a 14., Boldizs a 19. lett.

Folytatás október 9–10-én a csehországi Mostban!

FRISSÍTÉS: Girolamit utólag időbüntetéssel sújtották a sportfelügyelők Michelisz kilökéséért, így visszacsúszott az ötödik pozícióba. Erről bővebben itt olvashatnak!

WTCR
HUNGARORING, MÁSODIK VERSENY
1. Santiago Urrutia (uruguayi, Lynk & Co)
2. Néstor Girolami (argentin, Honda)
3. Frédéric Vervisch (belga, Audi)
4. Mikel Azcona (spanyol, Zengő Motorsport)
5. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co)

10. Tassi Attila (magyar, Honda)

14. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)

19. Boldizs Bence (magyar, Zengő Motorsport Driver's Academy)

A vk élmezőnye 8 futam után: 1. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co) 103 pont, 2. Santiago Urrutia (uruguayi, Lynk & Co) 101, 3. Jean-Karl Vernay (francia, Hyundai) 87, 4. Gilles Magnus (belga, Audi) 84, 5. Frédéric Vervisch (belga, Audi) 82, 6. Yvan Muller (francia, Lynk & Co) 78 ... 11. Tassi Attila (magyar, Honda) 66 ... 14. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 55 ... 20. Boldizs Bence (magyar, Zengő Motorsport Driver's Academy) 3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik