WTCR: Michelisz verhetetlen volt az időmérőn, övé a pole

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.14. 16:30
Michelisz Norbert indulhat az élről a túraautó-világkupa (WTCR) szlovákiai fordulójának vasárnapi versenyén. A magyar Hyundai-pilótánál nem volt gyorsabb a szombati időmérő egyik szakaszában sem, így magabiztos győzelmet aratott a kvalifikáción. A második Aurélien Comte, a harmadik Esteban Guerrieri lett.

Az első versenyena technikai szabályok megsértése miatt csak a mezőny végéről rajtolhatott Michelisz Norbert, a futamot végül be sem fejezte, így eddig pont nélkül állt a szlovákiai hétvégén. A szombati időmérőn így volt mit pótolnia, de az első kihívást könnyedén teljesítette, és bejutott a Q3-ba.Az első versenyena technikai szabályok megsértése miatt csak a mezőny végéről rajtolhatott Michelisz Norbert, a futamot végül be sem fejezte, így eddig pont nélkül állt a szlovákiai hétvégén. A szombati időmérőn így volt mit pótolnia, de az első kihívást könnyedén teljesítette, és bejutott a Q3-ba.

A magyar Hyundai-pilótán kívül Esteban Guerrieri, Yvan Muller, John Filippi és Aurélien Comte vehetett részt a kvalifikáció utolsó szakaszában. Michelisz utoljára próbálkozott, hogy megfussa a leggyorsabb kört, ami sikerült neki, így ő kezdheti meg az első helyről a harmadik versenyt a Slovakia Ringen.

Erős hétvégéje van eddig Nagy Norbertnek, aki a szombati első versenyen a 11. helyen végzett, így éppen csak lemaradt a pontszerzésről, a délutáni kvalifikáción pedig a hatodik helyen jutott tovább a Q1-ből. A második szakaszban a 10. pozícióban végzett, ami azt jelenti, hogy a szombat esti, fordított rajtrácsos versenyen ő indulhat a pole-ból.

 


 

Zengős csapattársa, Szabó Zsolt a 21. lett, így a hátralévő két versenyen ebből a pozícióból várhatja a piros lámpák kialvását.

A WTCR szlovákiai hétvégéjének következő eseménye a szombat 19.00-kor kezdődő második verseny lesz. A harmadik viadalra vasárnap 11.45-től kerül sor.

TÚRAAUTÓ VILÁGKUPA (WTCR)
SZLOVÁKIA, MÁSODIK IDŐMÉRŐ
1. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)

2. Aurélien Comte (francia, Peugeot)
3. Esteban Guerrieri (argentin, Honda)
4. Yvan Muller (francia, Hyundai)
5. John Filippi (francia, Cupra)
...
10. Nagy Norbert (magyar, Cupra)
...
21. Szabó Zsolt (magyar, Cupra)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik