WTCR: Michelisz nyert, és pontot szerzett, de így is 2. az összetettben

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2019.10.27. 06:36
null
Michelisz Norbert megnyerte az első szuzukai futamot (Fotó: AFP, archív)
Michelisz Norbert aratott győzelmet a túraautó-világkupa (WTCR) szuzukai versenyhétvégéjének első vasárnapi futamán, míg a másodikon Johan Kristoffersson diadalmaskodott. A Hyundai magyar versenyzője bár az utolsó verseny előtt visszaállt a vk-összetett élére, végül 7 pontos hátránnyal várhatja a folytatást.

 

A vasárnapi fordított rajtrácsos versenyen Michelisz Norbert várhatta az élről a piros lámpák kialvását, míg mellőle Rob Huff rugaszkodhatott el. A második sorban Gabriele Tarquini és Kevin Ceccon foglalhatott helyet, míg a Hyundai magyar versenyzőjének legnagyobb bajnoki riválisa, Esteban Guerrieri a 6. helyről vághatott neki a futamnak úgy, hogy szombati sikere után 13 pont előnye volt a vk-összetettben. Tassi Attila a 11. pozícióból indulhatott.

Az első versenyen Nicky Catsburg és Andy Priaulx között történt incidens után mindkét versenyzőt szankcionálták: előbbi utólag áthajtásos büntetést kapott, utóbbit pénzbírsággal, illetve 10 helyes hátrasorolással sújtották, miután összegyűlt 3 büntetőpontja, így a rajtsorrend is változott.

Michelisz jól kapta el a rajtot, ám így is kemény védekezésre szorult Rob Huff Volkswagenével szemben. A magyar versenyző végül megtartotta a vezetést, és hiába helyezett rá nyomást a brit, idei negyedik sikerét könyvelhette el. Huff másodikként szelte át a célvonalat, míg a dobogó alsó fokáért Ceccon és Tarquini csatázott nagyot egymással.

Az olaszok párharcát végül Michelisz csapattársa, Tarquini nyerte, míg az első ötösbe Thed Björk fért be. Guerrieri a versenyen nem előre, hanem hátrafelé lépkedett, ám így is fontos pontokat gyűjtött a 10. pozíciójának köszönhetően, aminek eredményeképp 6 pontos hátrányban vághatott neki a vasárnapi második futamnak. Tassi a 24. lett.

A hétvége utolsó versenyén Johan Kristoffersson indulhatott pályafutása során először az első helyről. Mellette Tiago Monteiro várta a rajtjelet, míg a második sorból Mikel Azcona és Guerrieri rugaszkodhatott el. Michelisz a 10., míg Tassi Attila a 11. pozícióból kezdhette meg a harmadik szuzukai futamot.

Monteiro remekül jött el, és át is vette a vezetést, ám azt sokáig nem tudta megtartani, hiszen Kristoffersson a 2-es kanyarban vissza is állt az élre. Első pozícióját pedig innentől nem is engedte ki a kezei közül, és második győzelmét aratta.

Monteiro azonban nem tudta megtartani a második pozícióját: először csapatutasításra engedte el maga mellett Guerrierit, majd Ceccon is lehagyta, aki a 7. helyről rugaszkodhatott el, és sorban mutatta be az előzéseket olyan ellenfelekkel szemben, mint Huff, Tarquini és Priaulx.

A portugál így végül negyedikként zárt a két biztonsági autós szakaszt is magába foglaló versenyen. Az első ötösben még Björk foglalt helyet, míg Michelisz egy pozíciót javított, és szelte át kilencedikként a célvonalat. A magyar tehát fontos pontokat szerzett, és 7 pontos lemaradással várhatja a folytatást – még két versenyhétvége van hátra az évből. Tassi a 18. helyen zárt.

Folytatás november 14–17. Makaóban.

A vk élmezőnye 24 futam után: 1. Esteban Guerrieri (argentin, Honda) 288 pont, 2. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 281 pont, 3. Thed Björk (svéd, Lynk&Co) 243, 4. Yvan Muller (francia, Lynk & Co) 238, 5. Mikel Azcona (spanyol, Cupra) 198, 6. Néstor Girolami (argentin, Honda) 193 ... 23. Tassi Attila (magyar, Honda) 52 pont

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik