WTCR: Michelisz meglepődött az eredményen, Boldizs nem ezt kívánta a nézőknek

Börzöli BernadettBörzöli Bernadett
Vágólapra másolva!
2021.08.21. 19:50
null
Michelisz Norbert remek teljesítményt nyújtott a mogyoródi időmérőn (Fotó: Meder István)
A magyar versenyzők közül Michelisz Norbert végzett a legelőrébb a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi versenyhétvégéjének időmérőjén. A Hyundai pilótája a második rajtsorból várhatja a piros lámpák kialvását a második futamon, és rendkívül elégedett ezzel az eredménnyel azt tekintve, hogy nehezebb összecsapásra számított a szombati nap elején. Tassi Attila a honfitársával szemben gyengébb kvalifikáción van túl, de elmondása szerint technikai probléma is hátráltatta. A tavalyi pole pozíciós Boldizs Bence is szebb eredménnyel szeretett volna szolgálni a Hungaroringre visszatérő szurkolóknak.

 

Az előkelő harmadik pozícióból vághat neki a második versenynek Michelisz Norbert a Hungaroringen. A Hyundai magyar pilótája – főleg a szombati nap elején – nem számított arra, hogy a legjobb helyekért szállhat harcba, így mindenképp elégedetten hagyja el a mogyoródi pályát a nap végén.

„Mindig bizakodunk, főleg ha a hazai versenyünkről van szó, hiszen jól ismerem ezt a pályát – mondta Michelisz. – Viszont már az első szabadedzésen rájöttünk, hogy kissé nehezebb dolgunk lesz, mint arra számítottunk. Aztán az első és a második edzés között nagyot ugrottunk előre az autót tekintve, és kezdtek összeállni a dolgok. Az időmérős beállítások terén is sokat léptem előre. A mai egyike volt azoknak a napoknak, amikor az autó és a pálya is nagy magabiztosságot adott, és a szurkolóktól kapott támogatás miatt is nagyon elégedett vagyok ezzel a nappal. A célom holnap mindenképp az lesz, hogy dobogóra álljak és sok pontot szerezzek.”

Az időmérő első szakaszában búcsúzni kényszerült Tassi Attila a Hungaroringen, s a 14. pozícióból várhatja a piros lámpák kialvását a vasárnapi viadalokon. Bár a top tízben kezdett az első szabadedzésen, utólag bevallotta, hogy korántsem volt minden rendben az autójával szombaton.

„Ez egy kemény nap volt – mesélte a Honda versenyzője. – Az első és a második edzésen nem teljesítettünk túl sok kört, és nem volt ideális ilyen körülmények között nekikezdeni az időmérőnek. Mindkét tréningen akadtak technikai problémáink. Nem mondom, hogy nagyon, de azért örülök annak, hogy közel voltam a csapattársaimhoz. Maradt még idő a körömben, egy-két tizeddel talán gyorsabb lehettem volna. Nem ez volt a legkönnyebb időmérőm.”

Az utolsó előtti helyről rajtolhat Boldizs Bence a hazai versenyein, pedig tavaly a pole pozícióból vághatott neki a fordított rajtrácsos második futamnak. A Zengő Motorsport fiatal versenyzője kissé értetlenül áll az eredmény előtt, hiszen sok mindent megpróbáltak annak érdekében, hogy gyorsabbá tegyék a gépét.

„Nagyon nehéz egy ilyen időmérő után bármit mondani – kezdte Boldizs. – Teljes tanácstalanságban vagyunk, és ez az egész szezonban kísér minket. Bármit, akár drasztikusat állítunk az autón, ugyanúgy viselkedik. A második edzést követően sokat változtattunk rajta az időmérőre, és hasonlóan állítottuk be, mint Huffét, mégis majdnem ugyanolyan kört mentem a kvalifikáción, mint előtte az edzésen. Nem lesz könnyű a holnapi nap, a huszonkettedik helyről nem sok mindent tudunk csinálni. A szurkolók viszont óriási élményt nyújtanak, hallottam az időmérő előtt, ahogyan a nevemet skandálják. Nem így akartam debütálni előttünk, miután tavaly nem lehettek itt. Akkor a pole-ból rajtoltam, most pedig a huszonkettedik helyről. Ez»szép«kontraszt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik