WTCR: Michelisz magabiztos győzelme az első versenyen

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2019.07.06. 16:49
null
Michelisz (balra) 15 pontra megközelítette a vk-éllovast (Fotó: fiawtcr.com)
Michelisz Norbert nyert a túraautó-világkupa (WTCR) portugáliai versenyhétvégéjének első versenyén, míg a dobogóra Yann Ehrlacher és Augusto Farfus fért fel mellé. A Hyundai magyar versenyzője Esteban Guerreri nullázása után sokat faragott a hátrányán a vk-összetettben. Tassi Attilát a 21. pozícióban intette le a kockás zászló.

 

Michelisz Norbert1:59.489-es körrekorddal szerezte meg a pole pozíciót a WTCR portugáliai versenyhétvégéjének első időmérőjén, így a Hyundai magyar versenyzője várhatta az élről piros lámpák kialvását az első futamon. Mellette az ugyancsak Hyundai-pilóta,Augusto Farfusfoglalhatott helyet, míg a második rajtsorbólYann EhracherésRob Huffrugaszkodhatott el.

A világkupa-összetettet vezetőEsteban Guerrieri csak a 16. pozícióból indulhatott, így Michelisz előtt remek lehetőség nyílt, hogy csökkentse hátrányát a pontversenyben.Tassi Attilaa büntetése utána a 22. helyről vágott neki a 11 körös versenynek.

Micheliszremekül rajtolt, megtartotta vezető helyét, miközben a teljes mezőny szépen jött el. Pár pozíciócsere a mezőny hátsó részében történt, Ma Csing-hua sokat visszaesett, mígTassiegy helyet bukott.

Miután az első négyes letudta ajokerkört,Ehrlacher megelőzte Farfust, míg hátrébb Thiago Monteiro és Gabriele Tarquini összeütközött egymással. Az eset miatt sárga zászlós szakasz lépett érvénybe a pálya érintett részén.

Guerrieria nyolcadik körben már a 13. pozícióban haladt, csata pedig a harmadik helyért bontakozott ki Farfus és Rob Huff között, ám pozíciócsere nem történt. A vk-éllovas azonban nem jött már előrébb, sőt, egy körrel később az autója lelassult, és visszaesett a mezőny végére.

Michelisz magabiztos győzelmet aratott, és a 2019-es kiírásban megszerzett második diadalával 15 pontra csökkentette hátrányát a vk-összetettben. A dobogóra még Ehrlacher és Farfus állhatott fel, míg Tassit a 21. helyen intette le a kockás zászló.

A Vila Real-i versenyhétvége programja vasárnap11 órakorfolytatódik a második időmérővel.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
PORTUGÁLIA, 1. VERSENY

1. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)
2. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co)
3. Augusto Farfus (brazil, Hyundai)
4. Rob Huff (brit, Volkswagen)
5. Nicky Catsburg (holland, Hyundai)
...
21. Tassi Attila (magyar, Honda)

A vk élmezőnye 16 futam után: 1. Esteban Guerrieri (argentin, Honda) 215 pont, 2. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 200, 3. Thed Björk (svéd, Lynk&Co) 169, 4. Néstor Girolami (argentin, Honda) 159, 5. Frédéric Vervisch (belga, Audi) 132, 6. Mikel Azcona (spanyol, Cupra) 130, ...23. Tassi Attila (magyar, Honda) 29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik