WTCR: Michelisz harmadik a hungaroringi időmérőn

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.08.21. 16:36
null
Michelisz Norbert a második sorból rajtolhat a Hungaroringen (Fotó: Meder István)
Rob Huff szerezte meg a pole pozíciót a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi versenyhétvégéjének időmérőjén. A mieink közül Michelisz Norbert a harmadik, Tassi Attila a tizennegyedik, míg Boldizs Bence a huszonkettedik rajtkockából indulhat majd a Hungaroringen.

 

Az első szabadedzésen Néstor Girolami, míg a másodikon Nathanaël Berthon bizonyult a leggyorsabbnak, miközben a mieink közül délelőtt Tassi Attila, délután pedig Michelisz Norbert fért bele az első tízbe, utóbbi ráadásul egészen a második helyig kúszott előre a magyar közönség örömére.

A Zengő Motorsport Driver's Academy magyarja, Boldizs Bence a 21. pozícióját a 15.-re váltotta a hungaroringi időmérő előtt.

Az első szakaszban Santiago Urrutia 1:52.513-as idővel állt az élre az első próbálkozásokat követően, Michelisz a hatodik, Tassi a tizennegyedik, Boldizs a huszonegyedik helyen nyitott.

Noha az uruguayi sokáig tartotta az első helyet, végül meg kellett elégednie a harmadik pozícióval, miután a Zengő Motorsport spanyolja, Mikel Azcona1:52.284-gyel az élre tört, míg Gilles Magnus 3 ezredes különbséggel bejött elé a második helyre.

A Q1-et Michelisz tizenkettedikként, Tassi tizennegyedikként, Boldizs huszonkettedikként zárta, vagyis egyedül a Hyundai magyarja jutott tovább.

A második szakaszban Girolami állt az élre 1:52.198-as idővel az első próbálkozások után, Michelisz pediga hatodik pozícióban kezdett majd' 4 tizedes lemaradással, igaz, nem volt teljes a lista, hiszen a két Audi az utolsó pillanatokra tartogatta az első mért körét, így arra lehetett számítani, hogy még jócskán változhat a sorrend.

Ez be is következett: Rob Huff 1:51.528-cal vágott az első helyre, mögé 556 ezredes hátránnyal Michelisz zárkózott fel, míg a top 5-öt, vagyis a továbbjutók sorát Thed Björk, Girolami és Urrutia egészítette ki.

Az utolsó, mindent eldöntő szakaszban Michelisz futott elsőként, a magyar 1:52.342-nél állította meg a stoppert. Őt Huff követte, akinek sikerült bemennie 1:52 alá is, és 1:51.993-mal vette át a vezetést.

Harmadikként Björk próbálkozott, a svéd azonban egyiküknél sem tudott jobb kört menni, nem úgy, mint Urrutia, aki 297 ezredes lemaradással a második pozícióba ugrott előre. Utolsóként Girolami hajtott pályára, azonban az ő köre már nem sikerült ilyen jól, s végül meg kellett elégednie a negyedik hellyel.

A pole pozíciót tehát a Zengő Motorsport színeibenHuff szerezte meg, mellőle Urrutia várhatja a rajtot, míg a második sorban Michelisz és Girolami foglalhat helyet a vasárnapi fő futamon.

Folytatás vasárnap 12 óra 30 perckor az első versennyel.

WTCR
HUNGARORING, IDŐMÉRŐ

1. Rob Huff (brit, Zengő Motorsport) 1:51.993
2. Santiago Urrutia (uruguayi, Lynk & Co) 1:52.290
3. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 1:52.342
4. Néstor Girolami (argentin, Honda) 1:52.534
5. Thed Bjork (svéd, Lynk & Co) 1:52.538
...
14. Tassi Attila (magyar, Honda)
...
22. Boldizs Bence (magyar, Zengő Motorsport
Driver's Academy)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik