WTCR: Michelisz és Tassi ütközött a rajtnál – Azcona nyerte a 2. versenyt

Vágólapra másolva!
2022.05.08. 18:01
null
Felemásan zárta a Hyundai az első hétvégét Pau-Ville-ben (Fotó: DPPI)
Hamar véget ért a túraautó-világkupa (WTCR) franciaországi versenyhétvégéjének második futama a pole pozícióból rajtoló Michelisz Norbert számára. A Hyundai magyar versenyzője a mellőle induló Tassi Attilával akadt össze a startot követően, miközben a győzelem Michelisz csapattársáé, Mikel Azconáé lett Pau-Ville-ben. A dobogóra még Santiago Urrutia és Ma Csing-hua állhatott fel, Nagy Dánielt a 11. helyen intette le a kockás zászló.

 

Nem indult könnyen a vasárnapi nap Pau-ban Michelisz Norbert és Tassi Attila számára. Bár előbbinek sikerült pontot szerezni az első futamon, a rajt utáni helyezkedés alaposan visszavett az esélyeiből. Tassinál a futam végén adódtak problémák, így elúsztak a reményei a pontszerzésre.

Csakhogy a két magyar versenyző az első sorból vághatott neki a második versenynek Pau-ban. Nagy Dániel ezt az összecsapást is a 17. helyről kezdhette meg. A rajt magyar szempontból igen rosszul alakult, ugyanis Michelisz és Tassi összeütköztek. Bár mindketten tovább tudtak hajtani, visszaestek a mezőny legvégére.


A pályára rengeteg törmelék került, így be kellett küldeni a biztonsági autót. Az élen ekkor Mikel Azcona autózott a Lynk & Co párosa, Santiago Urrutia és Yann Ehrlacher előtt. A safety caros fázis alatt szerelni kezdték Michelisz autóját, Tassi viszont visszatérhetett a pályára.

Előbbi a bokszutcában maradt az újraindításkor is, amely után Azcona maradt az élen. Tassinak sikerült megkezdenie a felzárkózást – a negyedik körben már a 14. helyen autózott, s Tom Coronelt támadta, aki előtt Nagy haladt. Azconának az élen lassacskán sikerült több másodperces előnyt kiautózni, Ehrlacher azonban nem volt ennyire szerencsés.

A címvédőnek a 12. körben kellett kihajtania a bokszutcába, ugyanis defektet kapott – a kerékcsere után a 15. helyre jött vissza. Azcona ennél jóval simább verseny teljesített, s végül sikerült megnyernie a második versenyt Pau-ban. A Hyundai-pilóta mellé Urrutia és Ma Csing-hua állhatott fel a dobogóra, Nagy a 11., Tassi pedig a 13. helyen látta meg a kockás zászlót, így a szörnyű kezdés után legalább ez a futam is dupla magyar pontszerzéssel ért véget.

Folytatás május 26–28-án a Nordschleife-Nürburgringen!

WTCR
PAU-VILLE, MÁSODIK VERSENY
1. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai)
2. Santiago Urrutia (ueuguayi, Lynk & Co)
3. Ma Csing-hua (kínai, Lynk & Co)
4. Nathanaël Berthon (francia, Audi)
5. Esteban Guerrieri (argentin, Honda)
...
11. Nagy Dániel (magyar, Zengő Motorsport)
12. Tom Coronel (holland, Audi)
13. Tassi Attila (magyar, Honda)
...
Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) kiesett

A világkupa élmezőnye 2 futam után: 1. Néstor Girolami (argentin, Honda) 49 pont, 2. Esteban Guerreri (argentin, Honda) 42, 3. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai) 41, 4. Santiago Urrutia (uruguayi, Lynk & Co) 30, 5. Ma Csing-hua (kínai, Lynk & Co) 30 ... 13. Nagy Dániel (magyar, Zengő Motorsport) 8 ... 15. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 7 ... 17. Tassi Attila (magyar, Honda) 3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik