WTCR: Michelisz és Tassi is pontot szerzett a hungaroringi 1. futamon

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.08.22. 12:57
null
Micheliszt ezúttal nem érte utol a balszerencse az első körös helyezkedésben (Fotó: Meder István)
A pole pozícióból rajtoló Gilles Magnus nyerte meg a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi versenyhétvégéjének első futamát. Az Audi belga versenyzője mellé Mikel Azcona és Yann Ehrlacher állhatott fel a dobogóra. Michelisz Norbert a hatodik, Tassi Attila a 13. helyen látta meg a kockás zászlót. Boldizs Bence sem sokkal maradt le a pontszerzésről – a Zengő Motorsport versenyzője a 17. lett a nyitó versenyen.

 

A tizedik pozícióban zárta a hungarororingi időmérő második szakaszát Gilles Magnus, aki így a pole pozícióból vághatott neki a fordított rajtrácsos első futamnak. Az Audi fiatal versenyzője mellől csapattársa, Frédéric Vervisch, a második rajtsorból a Lynk & Co francia párosa, Yvan Muller és Yann Ehrlacher várhatta a piros lámpák kialvását.

Michelisz Norbert a nyolcadik helyet foglalta el a rajtrácson, míg Tassi Attila a 14., Boldizs Bence pedig a 22. pozícióból indulhatott a nyitó versenyen a Hungaroringen.

Magnus megtartotta az első helyet a rajtnál, ahogyan a többiek is szépen eljöttek Mullert leszámítva. A francia pilóta a start utáni helyezkedésben kicsúszott az egyes kanyarban, s visszaesett a mezőny végére. Michelisz az első kör végén már a hatodik helyen haladt, Boldizs két pozíciót javított, míg Tassi maradt a 14.

Muller hamar megkezdte a felzárkózást, és a negyedik körben már a 18. helyen autózott. Ekkor Tassinak az őt szorosan követő Gabriele Tarquini ellen kellett védekeznie, ám a rutinos olasz versenyző mögött Nathanaël Berthon és Jean-Karl Vernay is érkezett. Szép kis boly alakult ki tehát a 13. helytől lefele, ráadásul csatákból is akadt bőven az itt autózó versenyzők között.

A hetedik körben a második futamon a pole-ból rajtoló Rob Huff kiesése miatt kellett a pályára küldeni a biztonsági autót, amely négy körön keresztül autózott a mezőny előtt. Az újraindításkor Magnus nagyon résen volt, és könnyen megtartotta az első helyet. Mögötte Vervischre azonban „feltorlódtak” a többiek.

A belga pilóta egészen az utolsó körig tartotta a második helyet, akkor azonban a Mikel Azcona elleni csatában lesodródott a pályáról, és két pozíciót is veszített. A csapattársa, Magnus viszont szép győzelmet aratott, mellé Azcona és Ehrlacher állhatott fel a dobogóra.

Michelisz a hatodik helyen látta meg a kockás zászlót. Tassi a 13.-ként ért célba, így mindketten pontot szereztek. Nem sokon múlt, hogy ez sikerüljön Boldizsnak is, aki a 17. lett az első versenyen.

Folytatás 15.15-kor a második futammal!

WTCR
HUNGARORING, ELSŐ VERSENY

1. Gilles Magnus (belga, Audi)
2. Mikel Azcona (spanyol, Zengő Motorsport)
3. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co)
4. Frédéric Vervisch (belga, Audi)
5. Thed Björk (svéd, Lynk & Co)
6. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)

13. Tassi Attila (magyar, Honda)

17. Boldizs Bence (magyar, Zengő Motorsport Driver's Academy)

A vk élmezőnye 7 futam után: 1. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co) 90 pont, 2. Jean-Karl Vernay (francia, Hyundai) 84, 3. Gilles Magnus (belga, Audi) 77, 4. Santiago Urrutia (uruguayi, Lynk & Co) 76, 5. Yvan Muller (francia, Lynk & Co) 68, 6. Esteban Guerrieri (argentin, Honda) 64 ... 11. Tassi Attila (magyar, Honda) 60 ... 14. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 53 ... 20. Boldizs Bence (magyar, Zengő Motorsport Driver's Academy) 3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik