WTCR: Michelisz ötödik lett, majd ütközött a Nürburgringen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.12. 13:04
null
Michelisz Norbert nagy lehetőséget szalasztott el a varázslatos Nürburgringen (Fotó: AFP)
Michelisz Norbert az ötödik helyen ért célba a túraautó-világkupa németországi állomásának második futamán a 25.3 kilométer hosszú Nürburgringen. A második futamon a magyar pilóta ütközött, és nem ért célba. Csapattársa, a futamot a vb-pontverseny éléről váró Gabriele Tarquini ismét kiesett, a következőn el sem rajtolt, így a vk élére Yvan Muller állt.

2. FUTAM

A 8. helyről rajtoló Michelisz kicsit visszaesett a rajtnál, de néhány kanyar után feljött a 6. pozícióba, miután Rob Huff és a DTM-bajnok René Rast ütközött, és az angol magával sodorta Benjamin Lessennes-t, így hárman is kihullottak a magyar elől. Az első kör közepén Gabriele Tarquini Gordon Sheddennel találkozott, kiesett, így a csütörtöki első futam után ismét duplázott, és nagyon valószínűvé vált, hogy szombaton búcsút inthet pontversenybeli első helyének.

Az élen Esteban Guerrieri száguldott Pepe Oriola előtt, a harmadik helyezett Yvan Muller a 2. kör két kilométeres egyenesében visszacsúszott Frédéric Vervisch mögé, de a belga a következő kör elején hibázott, és a francia visszaelőzte.

Az Audik az egyenesben nagyon gyorsak voltak, ezért Michelisz az utolsó körben aggódhatott a nyakán lihegő Jean-Karl Vernay és Gordon Shedden miatt. Ám a hosszú egyenes előtt meglógott a páros elől, és feljött a hibázó Yann Ehrlacher-ra, akit meg is tudott előzni.

Vervisch ismét elment Muller mellett, és meg is őrizte harmadik helyét. Így a vb-pontverseny élén Tarquinit utolérő Muller csak egy hellyel zárt a magyar Hyundai-pilóta előtt. A 9:02.527-es leggyorsabb kört futó (a többieket e téren egy másodperccel megelőző) Michelisz lemaradása 16 pont.

A győzelem Guerrierié lett Oriola előtt.

Az egész héten az autóval küszködő Szabó Zsolt az első körben kiesett, Nagy Norbert 18. lett.

3. FUTAM

A rossz rajtok átka ezúttal sem kerülte el Micheliszt. Elég volt, hogy Muller felzárkózzon mellé az első kanyar előtt, aztán a francia finoman kiterelte a pályáról a magyart, aki Ehrlacher és Huff mögé is visszaesett.

A pálya középső részén Guerrieri meglátott egy részt az egyik kanyarban Michelisz mellett, befurakodott, a magyar kisodródott, és még négyen megelőzték, így kicsúszott az első tízből.

Guerrieri manőverét vizsgálták, és közölték, hogy az argentin 10 másodperces büntetést kap. Ez Micheliszen nem sokat segített,

Az utolsó kör elején Ehrlacher kiesett, az élen Vervisch támadta Thed Björköt, míg hátrébb Guerrieri a motorgondok miatt lassuló Volkswagennel küszködő Huffot is megelőzte. Az angol egyre visszább esett, Michelisz egy kanyarban érte utol, de talán túlságosan is igyekezett, összeakadt Huff-fal, és mindketten kiestek. Szerencséjükre mások nem találták el őket.

Michelisz nullázott, nem érte utol Tarquinit – aki Rasthoz és Szabó Zsolthoz hasonlóan el sem tudott rajtolni –, és jócskán lemaradt a dobogón záró Mullertől az összetettben.

A győzelem Björké lett Vervisch előtt, Nagy Norbert a 18. helyen ért célba.

WTCR, NÜRBURGRING
2. FUTAM

1. Esteban Guerrieri (argentin, Honda) 3 kör, 2. Pepe Oriola (spanyol, Cupra) 1.148 mp h., 3. Frédéric Vervisch (belga, Audi) 2.988 mp h., 4. Yvan Muller (francia, Hyundai) 3.787 mp h., 5. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 4.088 mp h., 6. Yann Ehrlacher (francia, Honda) 4.573 mp h., …18. Nagy Norbert (magyar, Cupra) 40.422 mp h.

3. FUTAM
1. Thed Björk (svéd, Hyundai) 3 kör, 2. Vervisch 0.793 mp h., 3. Muller 8.154 mp h., 4. Benjamin Lessennes (belga, Honda) 13.088 mp h., 5. Nathanaël Berthon (francia, Audi) 15.900 mp h., 6. Oriola 18.077, …18. Nagy Norbert 36.231 mp h.

A vk élcsoportja: 1. Muller 135 pont, 2. Tarquini 118, 3. Björk 107, 4. Michelisz 99, 5. Ehrlacher 90, 6. Huff 82, …12. Nagy Dániel (magyar, Hyundai) 36, 20. Szabó Zs. 2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik