WTCR: Michelisz a 2., Nagy a 4. helyről rajtolhat a 2. futamon

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2022.06.25. 21:31
null
Michelisz Norbert az első sorból indulhat a spanyolországi nyitó futamon )Fotó: DPPI)
Gilles Magnus szerezte meg a pole pozíciót a túraautó-világkupa (WTCR) spanyolországi versenyhétvégéjének időmérőjén. A belga versenyző mellől márkatársa, Nathanaël Berthon vághat neki az első futamnak, míg a második viadalon Ma Csing-hua várhatja a piros lámpák kialvását az első rajtkockából. Michelisz Norbert a második, Nagy Dániel a negyedik helyről startolhat ezen a viadalon.

A magyar versenyzők közül egyedül Tassi Attila számára ért véget a spanyolországi időmérő már az első szakaszban. Akárcsak a Hungaroringen, a Honda magyar pilótája a 14. helyen zárta az időmérő első szakaszát, így ebből a pozícióból vághat neki a spanyolországi futamoknak.

A Q2-ben Ma Csing-hua végzett a tizedik pozícióban, azaz a Lynk & Co kínai versenyzője várhatja a pole pozícióból a piros lámpák kialvását a fordított rajtrácsos második futamon. Ma mellé Michelisz parkolhatja le autóját a rajtrácson, a második sorból a hazai pályán versenyző Mikel Azcona, illetve Nagy Dániel vághat neki a második viadalnak.

A Q3-ban Rob Huff, Gilles Magnus, Yvan Muller, Yann Ehrlacher és Nathanaël Berthon vívta ki a részvételét, közülük Magnus autózta a leggyorsabb kört, mögötte Berthon végzett, így az Audi kisajátította az első sort az első versenyre. A második rajtsorból Ehrlacher és Huff indulhat ezen a futamon.

Folytatás vasárnap 11.15-kor az első versennyel!

WTCR
SPANYOLORSZÁG, IDŐMÉRŐ

1. Gilles Magnus (belga, Audi)
2. Nathanaël Berthon (francia, Audi)
3. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co)
4. Rob Huff (brit, Zengő Motorsport)
5. Yvan Muller (francia, Lynk & Co)
6. Santiago Urrutia (uruguayi, Lynk & Co)
7. Nagy Dániel (magyar, Zengő Motorsport)
8. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai)
9. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)
...
14. Tassi Attila (magyar, Honda)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik