WTCR: Michelisz a 2. helyig jött előre a hungaroringi 2. edzésen

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.08.21. 13:12
null
Michelisz Norbert javított a második edzésen (Fotó: Meder István)
Nathanaël Berthon zárta az élen a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi versenyhétvégéjének második szabadedzését. Az Audi francia pilótája mögött Michelisz Norbert végzett, a harmadik Rob Huff lett a Zengő Motorsporttal. Boldizs Bence a 15., Tassi Attila a 21. pozícióban zárt a Hungaroringen a délutáni gyakorláson.

 

Néstor Girolami révén a Honda nyitott az élen a Hungaroringen, míg a magyar versenyzők közül Tassi Attila a kilencedik, Michelisz Norbert a 14., Boldizs Bence pedig a 21. lett az első szabadedzésen. Az időjárási körülmények egyébként nem változtak a második tréning kezdetéig – kellemesek maradtak a viszonyok a további gyakorlásra.

A második edzés több mint felében Rob Huff révén a Zengő Motorsport állt az időeredményeket rangsoroló lista élén. Az Audi és – Santiago Urrutia miatt – a Lynk & Co továbbra is erős formát mutatott, s Michelisz, illetve Luca Engstler révén a Hyundainak is sikerült bekerülnie a top tízbe.

A magyar versenyző ráadásul az 1:52.936-os körével az utolsó percekben átvette a vezetést az addig leggyorsabb Mikel Azconától. Nathanaël Berthonnak viszont az edzés legvégén sikerült egy bő egy tizeddel jobb kört autóznia, így az elsőség az Audi francia versenyzőjévé lett a második edzésen.

Michelisz végzett Berthon mögött, a harmadik Huff lett. Boldizs a 15., Tassi a 21. helyen zárt a délutáni gyakorláson.

Folytatás 15.20-kor az időmérővel!

WTCR
HUNGARORING, MÁSODIK SZABADEDZÉS

1. Nathanaël Berthon (francia, Audi) 1:52.805
2. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) +0.131
3. Rob Huff (brit, Zengő Motorsport) +0.148
4. Frédéric Vervisch (belga, Audi) +0.191
5. Mikel Azcona (spanyol, Zengő Motorsport) +0.207
...
15. Boldizs Bence (magyar, Zengő Motorsport Driver's Academy) +1.153
...
21. Tassi Attila (magyar, Honda) +1.675

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik