WTCR: Magnus maradt az élen, továbbra is Boldizs a leggyorsabb magyar

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2020.10.31. 11:15
null
Eddig Gilles Magnus a leggyorsabb Spanyolországban (Fotó: fiawtcr.com)
A túraautó-világkupa (WTCR) spanyolországi versenyhétvégéjének második szabadedzését is Gilles Magnus zárta az élen. Az Audi belga pilótája mögött Nathanaël Berthon és a bajnoki éllovas, Yann Ehrlacher következett, míg Michelisz Norbert a 13. lett. A magyar versenyzők közül a 11. helyen végző Boldizs Bence volt a leggyorsabb.

 

Gilles Magnus nyitott az élen Spanyolországban Nathanaël Berthon és Santiago Urrutia előtt, a magyar versenyzők közül a leggyorsabb Boldizs Bence volt, aki a 13. pozícióban végzett a nyitó tréningen. Michelisz Norbert a 15., Tassi Attila a 19., míg Kismarty-Lechner Gábor a 20. lett az első szabadedzésen.

A második tréning első percei után a Zengő Motorsport versenyzője, Mikel Azcona állt az első helyen, akit Tassi követett a listán. Sokan egyelőre csupán ismerkedtek a pályával és a viszonyokkal – ráadásul a tapadás sem volt ekkor még tökéletes –, így az edzés elejétől több kisebb megforgást és kicsúszást láthattunk, többek között Michelisztől is.

Az első tíz perc végén a magyar versenyző csapattársa, Gabriele Tarquini vette át a vezetést, de később a bajnoki éllovas Yann Ehrlacher, majd Berthon is össze tudott tenni egy gyorsabb kört.

Az utolsó tíz perc elején a reggeli leggyorsabb, Magnus állt az élre – a belga három tizedmásodperccel múlta felül márkatársa idejét. Csúszkálásokból az edzés ezen szakaszában sem volt hiány, de alig több mint egy perccel a leintés előtt a piros zászló is előkerült, miután Jean-Karl Vernay bemutatta az eddigi leglátványosabbat.

A 69-es számú Alfa Romeo végül a kavicságyban ragadt, így a megszakítás valójában a tréning véget jelentette. Az élen Magnus végzett Berthon és Ehrlacher előtt,míg Boldizs Bence a 11. lett a Zengő Motorsport Cuprájával.

Michelisz a 13. pozícióban zárta az edzést, Tassi a 19., Kismarty-Lechner pedig a 21. lett a második gyakorláson Spanyolországban.

Folytatás 13.15-kor az időmérővel!

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
SPANYOLORSZÁG, 2.SZABADEDZÉS

1. Gilles Magnus (belga, Audi)
2. Nathanaël Berthon (francia, Audi)
3. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co)
4. Gabriele Tarquini (olasz, Hyundai)
5. Tom Coronel (holland, Audi)
...
11. Boldizs Bence (magyar, Cupra)
...
13. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)
...
19. Tassi Attila (magyar, Honda)
...
21. Kismarty-Lechner Gábor (magyar, Cupra)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik