WTCR: kettős Honda-győzelem és dupla magyar pontszerzés az első futamon

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2022.05.08. 13:58
null
Néstor Girolami és Esteban Guerrieri ért célba a nyitó futam első két helyén Pau-ban (Fotó: DPPI)
A pole pozícióból rajtoló Néstor Girolami nyerte meg a túraautó-világkupa (WTCR) franciaországi versenyhétvégéjének első futamát. Az argentin pilóta mögött a csapattársa, Esteban Guerrieri ért célba, a dobogóra még Yvan Muller állhatott fel. Michelisz Norbert és Nagy Dániel pontszerzéssel kezdte meg az új idényt.

Néstor Girolami nyerte meg a szombati időmérőt Pau-ban, az idei szezonra bevezetett szabályváltozások következtében ez az első versenyen pole pozíciót jelentett az argentin pilóta számára.

Girolami mellől a csapattársa, Esteban Guerrieri, a második sorból Yvan Muller és Nathanaël Berthon várhatta a piros lámpák kialvását. Tassi Attila a kilencedik, míg Michelisz Norbert a tizedik pozícióból vághatott neki a nyitó versenynek. Nagy Dániel a 17. helyre parkolhatta le az autóját a rajtrácson.

A rajtnál a Honda versenyzői maradtak az élen, ám Tassi is jól kapta el a startot, és három hellyel előrébb került az első kanyarokban. Michelisz és Nagy maradt a rajtpozíciójában a startot követően, ám az előbbi rögtön az első körben egy lehetséges defektről számolt be a csapatrádión, ami megnehezítette a felzárkózását.

Az első körökben Girolami próbált kissé elszakadni az élen. A nyolcadik körben Ma Csing-hua, Mikel Azcona és Santiago Urrutia is megelőzte Tassit, majd Michelisz is veszített egy pozíciót Gilles Magnusszal szemben. A 13. körben Tiago Monteiro csúszott ki a kettes kanyarban, ami miatt rövid ideig lengetni kellett a sárga zászlót.

Az utolsó percekben Mehdi Bennani próbálta maga mögé utasítani Micheliszt, míg Berthon is szeretett volna harcba szállni a harmadik helyért Mullerrel szemben. Csakhogy egy veszélyesebb előzési kísérlet helyett Berthon defektet kapott, és kiszállt a versenyből. Sajnos Tassi Hondájával is gond adódott, s egy körrel a leintés előtt behajtott a bokszutcába.

Mindez nem volt hatással az élen állókra – Girolami vezényletével a Honda kettős győzelemmel nyitotta meg a 2022-es szezont. A harmadik helyen Muller látta meg a kockás zászlót, a magyar versenyzők közül Michelisz a kilencedik, Nagy a 13. helyen ért célba az első futamon, így mind a ketten pontot szereztek.

Folytatás 17.10-kor a második versennyel!

WTCR
PAU-VILLE, ELSŐ VERSENY
1. Néstor Girolami (argentin, Honda)
2. Esteban Guerrieri (argentin, Honda)
3. Yvan Muller (francia, Lynk & Co)
4. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co)
5. Ma Csing-hua (kínai, Lynk & Co)

9. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)

13. Nagy Dániel (magyar, Zengő Motorsport)

17. Tassi Attila (magyar, Honda)

A világkupa élmezőnye 1 futam után: 1. Néstor Girolami (argentin, Honda) 40 pont, 2. Esteban Guerreri (argentin, Honda) 31, 3. Yvan Muller (francia, Lynk & Co) 19, 4. Yann Ehrlachewr (francia, Lynk & Co) 16, 5. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai) 16 ... 9. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 7 ... 14. Nagy Dániel (magyar, Zengő Motorsport) 3 ... 16. Tassi Attila (magyar, Honda) 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik