WTCR: Hyundai-pole és Nagy Dániel balesete a hungaroringi időmérőn

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2022.06.11. 17:05
Mikel Azcona szerezte meg a pole pozíciót a túraautó-világkupa (WRCR) magyarországi versenyhétvégéjének első futamára. Csapattársa, Michelisz Norbert a hetedik helyen zárta a hungaroringi időmérőt, amelyet egyszer félbe kellett szakítani Nagy Dániel balesete miatt. Tassi Attila a 14. pozícióból vághat neki a vasárnapi viadaloknak.
Nagy Dániel (balra) számára nem éppen ideálisan ért véget a hazai időmérője (Fotó: Meder István)
KÉPGALÉRIA ITT!
Nagy Dániel (balra) számára nem éppen ideálisan ért véget a hazai időmérője (Fotó: Meder István) KÉPGALÉRIA ITT!

 

A két szabadedzés után az időmérővel folytatódott a hungaroringi hétvége programja. Az első szakasz első felében a bajnoki éllovas Néstor Girolami diktálta a tempót, s mindhárom versenyzőnk a top tízben állt. Sőt, néhány perccel a Q1 leintése előtt Michelisz Norbert felzárkózott a második pozícióba.

A Hyundai magyarja végül ebben a pozícióban jutott tovább az első szakaszból, amelyben Girolami bizonyult a leggyorsabbnak. Nagy Dániel szintén kivívta a továbbjutást, Tassi Attila azonban a 14. helyen zárta a Q1-et, így ebből a pozícióból rajtolhat a vasárnapi versenyeken.

Nem sokkal a Q2 kezdete után máris félbe kellett szakítani a körözést, ugyanis Nagy túlcsúszott az egyes kanyarban, s autóját a gumifal állította meg. A négykerekűt – aminek az eleje sérült meg – hamar elszállították, s miután a gumifalat is rendbe hozták, folytatódhatott a második szakasz.


A folytatásban nagyjából hét percük maradt a versenyzőknek, hogy megpróbálják kiharcolni a továbbjutásukat. Ez Gilles Magnusnak sikerült az első helyen, míg Michelisz a hetedik pozícióban végzett a Q2-ben, ám csak a 13. helyről startolhat az első futamon. A magyar pilóta ugyanisa franciaországi záró viadal rajtjánál ütközött össze Tassival, ezért kapta a rajtbüntetést. A részben fordított rajtrácsos második versenyen Santiago Urrutia indulhat az első kockából.

Az időmérő harmadik szakaszában Magnus mellett Yann Ehrlacher, Nathanaël Berthon, Mikel Azcona és Esteban Guerrieri szállhatott harcba a főfutam pole pozíciójáért, ami végül Azconáé lett.

A Hyundai spanyolja mellől Berthon,míg a második rajtsorból Ehrlacher és Guerrieri vághat neki az első versenynek, amelyet vasárnap 11.30-tól rendeznek a Hungaroringen.

WTCR
HUNGARORING, IDŐMÉRŐ
1. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai)
2. Nathanaël Berthon (francia, Audi)
3. Yann Ehrlacher (francia, Lynk &Co)
4. Esteban Guerrieri (argentin, Honda)
5. Gilles Magnus (belga, Audi)
6. Ma Csing-hua (kínai, Lynk & Co)
7. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)
...
12. Nagy Dániel (magyar, Zengő Motorsport)
...
14. Tassi Attila (magyar, Honda)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik