WTCR: Guerrieri volt a leggyorsabb a 2. edzésen is, Tassi a 4. lett

Börzöli BernadettBörzöli Bernadett
Vágólapra másolva!
2020.10.17. 14:08
null
Guerrieri a második szabadedzést is behúzta a Hungaroringen (Fotó: Földi Imre)
Továbbra sincs gyorsabb versenyző Esteban Guerrierinél a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi versenyhétvégéjén. A Honda argentin versenyzője mögött Mikel Azcona és Néstor Girolami zárta a hungaroringi tréninget. Tassi Attila a negyedik helyen végzett, míg Michelisz Norbert a hetedik leggyorsabb kört autózta.

 

Esteban Guerrieri nyitott az élen az esős Hungaroringen, majd a Honda argentin versenyzője ott folytatta a második szabadedzésen, ahol előtte abbahagyta. Az első percek után ismét Guerrieri állt az élen az elsőhöz hasonlóan szintén nedves pályán megrendezett második tréningen.

Az argentinnál ezúttal sem sikerült senkinek gyorsabb kört autózni hosszú ideig, az edzés felénél azonban az addig a második helyen álló zengős versenyző, Mikel Azcona állt az élre. A spanyol ráadásul több mint fél másodpercet faragott Guerrieri időjéből.

Az első edzést a 10. helyen záró Michelisz neve a lista második felében volt olvasható, s Tassi Attila is csak kicsivel előzte meg a tapasztalt honfitársát. Pályaelhagyásért ezúttal is sokakat figyelmeztettek a sportfelügyelők – Jean-Karl Vernay-nek még a fekete-fehér zászlót is lengetni kellett.

Az utolsó percekben Michelisznek sikerült az első tíz közé verekednie magát, Tassi Attila pedig egészen a negyedik pozícióig jött előre. Guerrieri visszaállt az élre, így a második edzés is a Honda elsőségét hozta a Hungaroringen. Az argentin mögött Azcona és Girolami zárta a tréninget. Boldizs Bence a 16., Kismarty-Lechner Gábor pedig a 22. helyen végzett.

Folytatás 15.30-kor az időmérővel!

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
HUNGARORING, 2. SZABADEDZÉS

1. Esteban Guerrieri (argentin, Honda) 2:05.591
2. Mikel Azcona (spanyol, Cupra) +0.339
3. Néstor Girolami (argentin, Honda) +0.886
4. Tassi Attila (magyar, Honda) +0.926
5. Gilles Magnus (belga, Audi) +0.984
...
7. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) +1.284
...
16. Boldizs Bence (magyar, Cupra) +2.003
...
22. Kismarty-Lechner Gábor (magyar, Cupra) +6.869

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik