WTCR: Guerrieri rajt-cél győzelmet aratott, Michelisz pontot szerzett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.06. 18:34
null
Guerrieri rajt-cél győzelmet aratott az első marrákesi futamon (Fotó: Twitter)
Nem talált legyőzőre a túraautó-világkupa (WTCR) marokkói hétvégéjének első futamán Esteban Guerrieri. A Honda versenyzője a pole pozícióból rajtolva tudott győzni, míg rajta kívül Thed Björk és Néstor Girolami állhatott fel a dobogóra. Michelisz Norbert ismét balszerencsés volt, de végül az öt pontot érő 12. helyen ért célba. Tassi Attila a 19. pozícióban végzett a marrákesi nyitó futamon.

 

Esteban Guerrieri indulhatott a pole pozícióból a szezon első versenyén, ám Yvan Muller hiába végzett a szombati időmérőn a második helyen, a franciát a rajtrács legvégére száműzték, amiért motort kellett cserélni a 100-as számú Lynk & Cóban. Muller hátrasorolása miatt egy pozícióval előrébb kerültek a rajtrácson a magyar versenyzők – Tassi Attila a 25., Michelisz Norbert pedig a 11. helyről vághatott neki a 18 körös futamnak.

Nem könnyen, de a rajtnál Guerrieri meg tudta tartani az első helyet a Muller második rajthelyét „megöröklő” Thed Björkkel szemben. A mezőny egyébként szépen eljött a startnál, és nem történt nagyobb ütközés, viszont Tom Coronel az első kör végén a Cuprája elejével nekiment a falnak, így a holland pilóta számára hamar véget ért a verseny.

Közel maradt egymáshoz a pilóták nagy része a következő körökben, Jean-Karl Vernay-nek pedig sikerült elmennie Néstor Girolami mellett, és feljött harmadiknak. Vernay egyébként kicsivel előtte összeért Andy Priaulx-lel – kettejük esetét a sportfelügyelők vizsgálni kezdték, majd öt másodperces időbüntetést róttak ki Vernay-re.

A 8. körre Tassi már a 20. helyen állt, míg Michelisz eggyel került előrébb a rajtpozíciójához képest. A 10. körben Aurélien Panis folytatta a hétvégi defektek sorát. Két körrel később Michelisz akadt össze Mikel Azconával. Az esettel mindketten veszítettek, ugyanis a spanyol pilótát öt másodperces időbüntetéssel sújtották – amiért meglökte a Hyundait –, Michelisz pedig a 12. pozícióba esett vissza.

Két körrel a leintés előtt Tassinak akadt fékproblémája, amely következtében még a kanyart sem tudta bevenni, ám végül folytatni tudta a futamot.

Az élen azonban Guerrieri elsőségét senki sem veszélyeztette, így az argentin rajt-cél győzelmével ért véget az első verseny Marrákesben. A második helyen Björk ért célba, és bár Vernay-t s harmadik pozícióban intették le, az időbüntetése miatt Néstor Girolami állhatott fel helyette a dobogóra.

A WTCR marrákesi hétvégéje vasárnap 12 órakor folytatódik a második időmérővel, ami a második és a harmadik futam rajtsorrendjéről dönt.

A vk állása: 1. Guerrieri (argentin, Honda) 30 pont, 2. Björk (svéd, Lynk & Co) 23, 3. Girolami (argentin, Honda) 18, 4. Tarquini (olasz, Hyundai) 13, 5. Priaulx (brit, Lynk & Co) 12 ... 11. Michelisz (magyar, Hyundai) 5

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
MARRÁKES, 1. FUTAM

1. Esteban Guerrieri (argentin, Honda)
2. Thed Björk (svéd, Lynk & Co)
3. Jean-Karl Vernay (francia, Audi)*
4. Néstor Girolami (argentin, Honda)
5. Gabriele Tarquini (olasz, Hyundai)
...
12. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)
...
19. Tassi Attila (magyar, Honda)

* a Priaulx kilökése miatt kapott öt másodperces időbüntetésével a 7. helyre esett vissza

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik