WTCR: Girolamié a pole, Michelisz nyolcadik a „zöld pokolban”

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.06.04. 15:06
null
Michelisz a nyolcadik rajtkockát sajátította ki (Fotó: DPPI)
Néstor Girolami szerezte meg a pole pozíciót a túraautó-világkupa (WTCR) 2021-es idényének nyitányán a Nürburgring Nordschleiflén. Mögötte Jean-Karl Vernay és Esteban Guerrieri következett, míg Michelisz Norbert a nyolcadik, Tassi Attila a tizenharmadik rajthelyet sajátította ki. A Zengő Motorsport pilótái közül Rob Huff zárt a legelőkelőbb helyen, a brit 18. lett, míg a harmadik magyar induló, Boldizs Bence a 21. pozícióban végzett.

 

A végig száraz pályán lezajló első szabadedzésen még a címvédő Yann Ehrlacher bizonyult a leggyorsabbnak, estére azonban beborult az ég a „zöld pokol” felett, s eleredt az eső. A néhol vizes, néhol száraz aszfaltcsíkon az audis Frédéric Vervisch zárt az élen a Hyundai Elantra N TCR-rel száguldozó Luca Engstler, valamint Michelisz Norbert előtt.

A Hyundai magyarja 5.9 másodperccel maradt el a legjobb időtől a 25 kilométeres pályán, amelyen többször is lendült a sárga zászló, és érvénybe léptették a Code 60 is. Ez több versenyzőt is megfosztott a nagy javítástól, hiszen Michelisz mellett többek között Tassi Attila is sokat léphetett volna előre, ha nincs a korlátozás. A Honda magyarja végül a kilencedik pozíciót sajátította ki.

Az immár négy autóval és megújult külsővel induló Zengő Motorsport versenyzői közül eközben Mikel Azcona tizedik, Rob Huff tizenegyedik, Jordi Gené tizennyolcadik, míg a harmadik magyar induló Boldizs Bence huszonegyedik lett.

A felszáradó pályán kezdődő időmérőn a versenyzők többsége három gyors körrel tervezett, az első fordulókat követően Tassi 8:59.285-ös idővel állt az élen, mögé Esteban Guerrieri, illetve Engstler sorolt be, miközben Michelisz a kilencedik helyen kezdett 4.4 másodperces lemaradással.

Az első köröket követően még Tassi vezetett (Fotó: DPPI)
Az első köröket követően még Tassi vezetett (Fotó: DPPI)

A második próbálkozások alkalmával Tassi alatt többször is megingott a Honda, a magyar így nem tudott faragni az idején, aminek következményeként egészen a tizedik helyig csúszott hátra. A vezetést Néstor Girolami 8:54.791-gyel vette át Jean-Karl Vernay és Guerrieri előtt, míg Michelisz a hatodik helyre lépett előre a csapattársa, Gabriele Tarquini mögé. A magyar hátránya 3.2 szekundum volt, miközben Boldizs egy pozciót javítva a huszonegyedik helyet foglalta el.

Az utolsó gyors körök kezdetén aztán elkezdett csepegni az eső, és többen nem is tudtak javítani az addigi legjobbjukon. Köztük volt Girolami is, a 8.54.791-es köre ugyanakkor elég volt az első hely magtartásához, így az argentin szerezte meg a pole pozíciót. Mögötte Vernay, Guerrieri, Engstler és Santiago Urrutia zárt az első ötös sorát, míg Michelisz a nyolcadik, Tassi a tizenharmadik pozícióba csúszott hátra.

A Zengő Motorsport pilótái közül Huff 18., Azcona 19., Boldizs 21., míg Jordi Gené 22. lett.

A WTCR nyitó hétvégéjének programja szombaton 9 órakor folytatódik az első versennyel.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
Nürburgring, IDŐMÉRŐ

1. Néstor Girolami (argentin, Honda) 8:54.791
2. Jean-Karl Vernay (francia, Hyundai) +0.780
3. Esteban Guerrieri (argentin, Honda) +0.943
4. Luca Engstler (német, Hyundai) +1.573
5. Santiago Urrutia (uruguayi, Lynk & Co) +2.511
6. Gabriele Tarquini (olasz, Hyundai) +2.667
...
8. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) +3.190
...
13. Tassi Attila (magyar, Honda)+4.497
...
21. Boldizs Bence (magyar, Zengő Motorsport) +15.703

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik