Michelisz a harmadik helyről vághat neki a fordított rajtrácsos versenynek (Fotó: DPPI)

 

 

 

A gumibotrány miatt 12 fősre zsugorodó mezőnnyel folytatódott a WTCR 2022-es kiírása, méghozzá új helyszínen, Anneau du Rhinben, ahol az első szabadedzésen Nathanaël Berthon bizonyult a leggyorsabbnak. A hazai pályán versenyző pilóta mögött Michelisz Norbert és az összetettet vezető Mikel Azcona következett, míg Tassi Attila az ötödik, Nagy Dániel a 12. helyen kezdett. 

A második gyakorláson Michelisz tört az élre, a magyar 1:28.769-nél állította meg a stoppert, mögötte Azcona következett 3 ezredes lemaradással, míg a harmadik Tassi hátránya 4 század volt. Nagy újabb 11. pozícióval hangolt az időmérőre. 

Az első szakaszban nem volt túl nagy tolongás a pályán, hiszen nem volt semmilyen tét: mindenki továbbjutott eredménytől függetlenül. Az élen Berthon zárt, mögötte Rob Huff és Azcona érkezett, míg a mieink közül Michelisz az ötödik, Tassi a nyolcadik, Nagy a 12. legjobb időt futotta.

A második szakaszban már nagyobb volt a forgalom, mivel ezúttal már a továbbjutás, illetve a fordított rajtrácsos verseny pole pozíciója volt a tét. Az első próbálkozásokat követően Néstor Girolami és Esteban Guerrieri, vagyis két argentin állt az élen. Michelisz a hatodik, Tassi a nyolcadik, míg Nagy a 12. helyen nyitott. 

A végén már nem igazán változott a sorrend: Girolami, Guerrieri, Azcona, Berthon és Gilles Magnus zárt a top 5-ben, Michelisz a nyolcadik helyet szerezte meg, míg Mehdi Bennani a tizediket. Előbbi a  harmadik, utóbbi az első helyről indulhat a fordított rajtrácsos futamon. Tassi a 11., Nagy a 12. pozícióban végzett. 

A harmadik szakaszban Magnus hagyta el elsőként a garázst, a belga 1:26.942-es kört jegyzett. Utána Berthon következett, a francia majdnem négy tizeddel előzte meg a riválist. Harmadikként Azcona próbálkozott, a spanyol 46 ezreddel maradt el Berthontól. Negyedikként Guerrieri futott kört, az argentin Azcona mögé zárkózott fel. Utolsóként Girolami hajtott pályára, s ért el 1:26.546-os időt, amivel megszerezte a pole-t. 

Mellőle tehát Berthon várhatja a piros lámpák kialvását a főutamon, a második sorból Azcona és Guerrieri indulhat. Magnus, Tiago Monteiro, Tom Coronel, Michelisz, Huff és Bennani egészíti ki az első tízes sorát. 

Folytatás 11 óra 15 perckor az első versennyel.