WTCR: Girolami örül, hogy nálunk győzött; Tassi meglepődött a szurkolókon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.27. 18:06
null
(Fotó: Földi Imre)
Néstor Girolami győzelmével ért véget a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi hétvégéjének első versenye. A Münnich Motorsportnál versenyző hondások eddig uralják a hétvégét a Hungaroringen, de a hazai szurkolóknak is van miért örülniük Michelisz Norbert és Tassi Attila miatt. Íme, a legfrissebb nyilatkozatok a Hungaroringről!

Magabiztos teljesítménnyel szerezte meg a pole pozícióta szombati időmérőn Néstor Girolami, aki később,az első futamon sem talált legyőzőre.Az argentin Honda-pilóta ezzel először tudott diadalmaskodni a WTCR-ben, ráadásul a szívéhez közelálló helyszínen érte el ezt a sikert.

„Itt vezettem először túraautót, és most itt szereztem meg az első győzelmemet a WTCR-ben, szóval Budapest mindenképp különleges a számomra – vallotta be Girolami. – Nagyon erős autónk van ezen a hétvégén, és büszkék vagyunk az eredményre. A verseny előtt tudtam, hogy a valaha volt legjobb rajtomra lesz szükségem ahhoz, hogy megtartsam az első helyet, ami sikerült.”

MICHELISZT KISZÚRTÁK A DOPPINGELLENŐRÖK

Később érkezett a verseny utáni hivatalos sajtótájékoztatóra Michelisz Norbert, aki azért nem tudott megjelenni idejében, mert doppingvizsgálatra hívták. A magyar pilóta nem lepődött meg a szúrópróbaszerű ellenőrzésen, és elárulta, hogy gyakran történt már vele ilyen. Michelisz egyébként a 10. helyen ért célba az első futamon, és Tassihoz hasonlóan ő is kitért a helyi szurkolók támogatására, valamint arra, hogy mennyire segít ez a magyar versenyzőknek.

Girolami mögött Yvan Muller ért célba, akivel kapcsolatban az előző idény végén egy ideig az a hír járta, hogy (ismét) visszavonul, végül azonban a WTCR-be 2019-ben beszálló kínai gyártó, a Lynk & Co versenyzőjeként vágott neki az új idénynek.

„Jó a felállás a csapatban, minden versenyző nyomja feljebb a másikat, és tudjuk, hogy a jó eredményhez százszázalékosan kell teljesítenünk – mondta az alakulatról a négyszeres túraautó-világbajnok. – Amikor a Hungaroringre jöttünk, egyáltalán nem voltunk optimisták, de összejött a jó eredmény. Nem volt könnyű, mert Guerrieri néha nyomást gyakorolt rám a futamon.”

Miután a marrákesi harmadik versenyen megszerezte első pontjait a WTCR-ben, a hungaroringi nyitó futamon is sikerült bajnoki egységet gyűjtenie Tassi Attilának. A mezőny legfiatalabb tagja az egy pontot érő 15. helyen látta meg a kockás zászlót.

„Kemény volt az utolsó kör, a tizenötödik helyen haladtam, és esélyem volt előrelépni a tizennegyedikre, de nem akartam túl nagy kockázatot vállalni – árulta el Tassi. – A harmadik körtől sérült volt az autóm, mert összeértem Bennanivel. Szerintem azt hitte, hogy nem vagyok ott. Később úgy éreztem, hogy talán defektet kaptam. A holnapi naptól jobb időmérőt remélek.”

A Hungaroringre kilátogató szurkolók támogatása ismét sokat segített a hazai pályán versenyzők számára. Tassi elárulta, hogy nem számított arra, hogy Michelisz mellett ő is ekkora biztatást kap honfitársaitól.

„Nagyon jó volt, hogy már reggel is láttam a lelátókon a kilences számot és a Tassi nevet. Az autogramosztáskor is nagyon kedvesek voltak, de mikor megláttam a sort, azt hittem, Norbira várnak. Aztán észrevettem, hogy nála is vannak, szóval hozzám álltak sorba” – mesélte.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik