WTCR: Girolami nyitott az élen Vila Realban, Michelisz a 6.

Vágólapra másolva!
2019.07.05. 19:14
Néstor Girolami volt a leggyorsabb a túraautó-világkupa (WTCR) portugáliai állomásának első szabadedzésén. Az argentin hondás mögött Mehdi Bennani és Esteban Guerrieri zárta a tréninget. Michelisz Norbert a hatodik, Tassi Attila a 17. helyen végzett.

A szezon utolsó európai helyszínére érkezett a mezőny – a versenyzők Portugáliában, Vila Real utcai pályáján csapnak össze a hétvégén. A program az első szabadedzéssel vette kezdetét, néhány perc után a hondások vezettek Néstor Girolami, Esteban Guerrieri, Tassi Attila és a hazai pályán versenyző Tiago Monteiro sorrendben.Vila Real utcai pályáján csapnak össze a hétvégén. A program az első szabadedzéssel vette kezdetét, néhány perc után a hondások vezettek Néstor Girolami, Esteban Guerrieri, Tassi Attila és a hazai pályán versenyző Tiago Monteiro sorrendben.

Nem sokkal később Michelisz Norbert vette át a vezetést, ráadásul az edzés harmadánál nagyjából egy másodperccel állt jobban a Guerrieri, Girolami duónál. A tréning felénél Michelisz márkatársa, Nicky Catsburg ugrott az élre – de mindössze nyolc ezredmásodperccel ment jobb kört a magyar pilótánál. Tassi ekkor az előkelő hatodik helyen állt.

Ezután viszont félbe is kellett szakítani az edzést, hogy helyrehozzák az egyik, sérült gumifalat, de szűk tíz perc múlva folytatódhatott a gyakorlás. Ezt követően ismét Girolami állt az élre, de csupán hat perc kellett ahhoz, hogy megint lengjen a piros zászló. A félbeszakítás szerencsére nem tartott sokáig ezúttal.

Az újraindítás után Guerrieri megautózta az addigi leggyorsabb kört, de ezzel végül csak a harmadik helyen zárt. A nyitó edzés legjobbja csapattársa, Girolami lett – a két hondás argentin között Mehdi Bennani zárta a tréninget. Michelisz a hatodik, Tassi a 17. helyen nyitott Portugáliában. A legszorgalmasabb Augusto Farfus és Andy Priaulx volt, mind a ketten 20-szor értek körbe a Vila Real-i aszfaltcsíkon.

A portugáliai hétvége programja szombat 10 órakor folytatódik a második szabadedzéssel. Ezen a napon rendeznek egy időmérőt déltől, valamint ekkor lesz a nyitó verseny, amely 16.15-kor rajtol.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
PORTUGÁLIA, ELSŐ SZABADEDZÉS

1. Néstor Girolami (argentin, Honda) 2:01.971
2. Mehdi Bennani (marokkói, Volkswagen) +.0.162
3. Esteban Guerrieri (argentin, Honda) +0.217
4. Yvan Muller (francia, Lynk & Co) +0.526
5. Augusto Farfus (brazil, Hyundai) +0.675
6. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) +0.829
...
17. Tassi Attila (magyar, Honda) +1.672

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik