WTCR: fölényben az Audi; Michelisz ötödik lett Spanyolországban

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.07.10. 13:47
null
Michelisz az ötödik helyen zárt a második edzésen (Fotó: DPPI)
A túraautó-világkupa (WTCR) spanyolországi versenyhétvégéjének első szabadedzésén még Tom Coronel, míg a  másodikon Nathanaël Berthon bizonyult a leggyorsabbnak. A mieink közül Michelisz Norbert az ötödik, Tassi Attila a tizennyolcadik, míg Boldizs Bence huszadik lett az utóbbi trénigen.

 

Két hét szünet után Spanyolország felé vette az irányt a WTCR mezőnye, ahol a BoP változása után arra lehetett számítani, hogy némileg felfordul az eddig kialakult erősorrend. Az első két hétvégén remeklő Honda ugyanis maximális súlykompenzációt, valamint plusz 10 kilót kapott, aminek értelmében Tassi Attiláék autója 70 kilóval lett nehezebb, mint két hete Portugáliában, ahol a magyar versenyző pályafutása első győzelmét aratta a sorozatban.

Míg a Hondát hátrányosan, a Zengő Motorsportot meglehetősen pozitívan érintette a módosítás, hiszen a Cupra lett a legkönnyebb autó a mezőnyben, így a többek között a két magyar pilóta mellett két spanyollal, Jordi Genével, valamint Mikel Azconával induló alakulat reménykedhet benne, hogy jobb hétvégét zárhat.

A Cuprához hasonlóan az Audi is jól járt, míg a Hyundai valahol a skála közepén helyezkedett el, igaz, előbbi autóhoz képest 70, míg utóbbihoz mérten 80 kilós súlynövekedést kellett elszenvednie.

Ami az első szabadedzést illeti, Audi-fölényt hozott: az utolsó percekben elektronikus meghibásodással félreálló Tom Coronel 2:05.555-ös körrel zárt az élen, mögötte 421 ezredes hátránnyal Frédéric Vervisch, illetve több mint 8 tizedes lemaradással Nathanaël Berthon következett, míg az ötödik Gilles Magnus lett. Utóbbi kettő közé Thed Björk fért be, így a Lynk & Co svédje volt az egyedüli nem audis a top 5-ben.

A mieink közül Michelisz tizenkettedik, Tassi tizenötödik, míg noha Boldizs Bence huszadik lett, a Zengő Motorsport előrelépést jól jelezte Azcona hatodik helye.

A spanyol aztán a második tréningen még feljebb kúszott az időlistán, és 166 ezredes hátránnyal elfoglalta a második helyet az élen végző Berthon mögött. Az első kettős mögött két Lynk & Co, Yann Ehrlacher és Björk érkezett, míg a top 5-öt Michelisz zárta. A Hyundai magyarja 273 ezreddel maradt le az első helyről, ami mindenképpen biztató az időmérő előtt.

Ugyanakkor Tassi tizennyolcadik helye már nem volt ilyen megnyugtató, főleg azt figyelembe véve, hogy Néstor Girolami tizenhatodik lett legjobb hondásként.

Folytatás 16 óra 30 perckor az időmérővel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik