WTCR: Felülmúlta az elvárásaimat – Monteiro a visszatéréséről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.29. 14:42
null
Monteiro elégedett a visszatérésével (Fotó: AFP)
Nem akármilyen fogadtatásban részesült Tiago Monteiro, amikor több mind egyévnyi lábadozás után debütálhatott a túraautó-világkupa (WTCR) szuzukai fordulójában. A hétvége legvégén a portugál elárulta, mi volt a célja és mennyire elégedett a saját teljesítményével.

 

Tiago Monteiro több mint egy évig nem versenyzett, mielőtt a WTCR szuzukai hétvégéjén végre debütálhatott a sorozatban. A portugál nagy utat tett meg idáig – tavaly szeptemberben szenvedett súlyos sérült egy teszten Barcelonában, mely után kétséges volt, hogy valaha is visszatérhet-e a versenyzéshez. Monteiro azonban nem adta fel, és vérbeli versenyzőhöz méltóan küzdött Szuzukában.

Az első két futamon egyaránt a 15. helyen végzett, a harmadikon azonban csak egy hellyel maradt le a pontszerzésről – a 11. pozícióban látta meg a kockás zászlót.

„Gyűjtöttem egy kis önbizalmat az autót és önmagamat illetően – mesélt a visszatéréséről Monteiro. A határig nyomtam, hogy rájöjjek, hol is tartok. A második versenyen enyém volt a negyedik leggyorsabb kör, majd a harmadik futamon a pontokért harcolhattam. Nagyon élveztem, és felülmúlta az elvárásaimat, aminek nagyon örülök.”

Monteiro egyébként idén már nem ül autóba a WTCR-ben, ugyanis orvosai tanácsára kihagyja a szezonzáró hétvégét Makaóban. A szűk, utcai pályát túl veszélyesnek találják a nemrég felépülő portugál számára.

Japánban azonban megkapta a megfelelő fogadtatást – versenytársai a bokszutcában sorakoztak fel, mikor Monteiro 415 napos felépülése után kigurult a pályára.

TIAGO MONTEIRO 'THE RETURN' - WTCR Race of JAPAN 26 October 2018

Tiago Monteiro is back competing again after 415 days of fighting to recover from serious head and neck injuries sustained in a testing crash in Spain. In emotional scenes at WTCR JVCKENWOOD Race of Japan, drivers from the WTCR - FIA World Touring Car Cup presented by OSCARO formed a guard of honour in the Suzuka pit lane.




 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik