WTCR: Csehország kikerült a naptárból, Franciaországban a rajt

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2022.03.19. 20:29
null
Idén mégsem rendeznek WTCR-fordulót Csehországban (Fotó: DPPI)
A tervezettnél egy hónappal később veszi kezdetét a túraautó-világkupa (WTCR) 2022-es idénye, miután biztossá vált, hogy nem tudják megrendezni a csehországi Mostban a szezonnyitót. Az első versenyhétvégére így Franciaországban kerül sor május elején.

 

Az orosz–ukrán háború miatt sok sorozatban változott a versenynaptár, és nem sokkal a harcok megkezdése után a WTCR vezetősége is bejelentette, hogy a mezőny idén nem utazik Szocsiba. Csakhogy a háború miatt ismét módosítani kellett a terveken, sőt, további tárgyalások és intézkedések várnak az illetékesekre, amennyiben tartani szeretnék az idei szezonra eltervezett futamszámot.

Az első versenyhétvégére Mostban került volna sor április közepén, azonban Csehországban nemrég 30 napos szükségállapotot rendeltek el az orosz–ukrán háború miatt, ráadásul az összes lehetséges forrást arra szeretnék felhasználni, hogy segítséget nyújtsanak a háború elől menekülőknek, így le kellett mondaniuk a WTCR-forduló áprilisi megrendezéséről.

Az is biztossá vált továbbá, hogy mivel jelentős logisztikai problémákba ütközne, ha a szezon egy későbbi szakaszában pótolnák a mosti hétvégét, idén nem utazik el a mezőny Csehországban. Az idénynyitót így az eredetileg a második fordulónak otthont adó Franciaországban rendezik meg – a helyszín Pau-Ville utcai pályája lesz.

A WTCR 2022-es versenynaptára

május 7–8.: Pau-Ville, Franciaország
május 26–28.: Nürburgring, Németország
június 11–12.: Hungaroring, Magyarország
június 25–26.: MotorLand Aragón, Spanyolország
július 2–3.: Vila Real, Portugália
október 8–9.: Inje Speedium, Dél-Korea
november 5–6.: Ningpo, Kína
november 18–20.: Makaó

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik