WTCR: Coronel nyert; Michelisz 7. a második szlovákiai versenyen

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.10.11. 13:27
null
Michelisz értékes pontokat gyűjtött a második versenyen (Fotó: DPPI)
Tom Coronel nyert a túraautó-világkupa (WTCR) szlovákiai versenyhétvégéjének második, fordított rajtrácsos futamán. A második Gilles Magnus lett, míg a dobogó alsó fokára Esteban Guerrieri állhatott fel. Michelisz Norbert a 7., míg a Zengő Motorsport versenyzői közül Mikel Azcona az 5., Boldizs Bence a 14., Kismarty-Lechner Gábor a 17. lett. Tassi Attila kiesett.

 

A szombati időmérőn a tizedik helyet megszerző Néstor Girolami várhatta az élről a piros lámpák kialvását a második, fordított rajtrácsos versenyen a Slovakia Ringen. Mellőle Luca Filippi rugaszkodhatott volna el, ám a start előtt probléma akadt az autójával, így üresen maradt a rajthelye. A második sorban Santiago Urrutia és Jean-Karl Vernay foglalhatott helyet. A magyar versenyzők közül Michelisz Norbert a kilencedik, Tassi Attila a tizenkettedik, Boldizs Bence a tizenhatodik, míg Kismarty-Lechner Gábor a huszonkettedik pozícióból kezdhette meg a 9 körös futamot.

Girolami nem vett jó rajtot, míg mögötte Urrutia és Vernay találkozott össze, aminek eredményeként Esteban Guerrieri a belső íven nagy lendülettel tudott előretörni, és át is vette a vezetést. A francia mögé Tom Coronel és Gilles Magnus sorolt be, hátrébb viszontTassi és Gabriele Tarquini versenye ért korán véget, miután balesetbe keveredtek, ezért a biztonsági autót is pályára küldték – Michelisz ekkor a 9. pozícióban haladt.

A biztonsági autós szakasz a negyedik kör végén ért véget, Guerrieri megtartotta a vezetést, igaz, Coronel és Magnus nagyon tapadt rá, míg hátrébb Yvan Muller és Tiago Monteiro esett hátra, ígyMichelisz a hetedik helyre jött fel. A következő körben azonban a Zengő Motorsportot erősítő Mikel Azcona maga mögé utasította a Hyundai magyarját, miközben előrébb pozíciócsere történt az élen!

Coronel ugyanis offenzívát indított Guerrieri ellen, és sikerült is megelőznie az argentint, aki aztán újabb helyet vesztett, miután Magnus is elment mellette. Mögöttük Azcona gyorsított fel, s jött fel az ötödik helyre, igaz, nem sokkal később egy pozíciót vesztett a helyezkedésben, ami nem sokkal később nagy balesetet idézett elő. Vernay a támadásban ugyanis eltalálta Girolamit, aki nagy tempóban beleszállt a falba. Az eset miatt sárga zászlós korlátozás lépett érvénybe az utolsó körben.

 

Coronel azonban magabiztosan behúzta a győzelmet, mögötte Magnus és Guerrieri futott be. Azcona az ötödik, Michelisz a hetedik, Boldizs a 14. helyen ért célba, így mindhárman pontot szereztek, Kismarty-Lechner a 17. pozícióban szelte át a célvonalat.

A szlovákiai versenyhétvége programja 14 óra 45 perckor folytatódik a harmadik versennyel, amelyet jelen állás szerint Michelisz a második, Tassi a tizenkettedik, míg a Zengő Motorsport pilótái közül Boldizs a tizenhatodik, Azcona a tizenhetedik, míg Kismarty-Lechner a huszonkettedik rajtkockából kezdhet meg.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
SZLOVÁKIA, 2. VERSENY

1. Tom Coronel (holland, Audi)
2. Gilles Magnus (belga,Audi)
3. Esteban Guerrieri (argentin, Honda)
...
7. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)
...
14. Boldizs Bence (magyar, Cupra)
...
17. Kismarty-Lechner Gábor (magyar, Cupra)
Tassi Attila (magyar, Honda) kiesett

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik