WTCR: Björké a pole, Michelisz Muller mögül indul a 3. helyről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.10. 16:55
null
Björk 0.079 másodperccel előzte meg csapattársát az első időmérőn (Fotó: AFP)
Míg a szabadedzések inkább a Audiról és a szabadkártyás René Rastról szóltak, az időmérő a Hyundai sikerét hozta. A mai versenyen ugyanis Thed Björk indulhat majd a pole pozícióból, a svédet csapattársa, Yvan Muller követi a második helyen. A harmadik Michelisz Norbert lett, a Zengő Motorsport bajban van a nürburgringi hétvége első napján.

 

A németországi versenyhétvégét a szabadkártyás René Rast kezdte a legjobban, a német versenyző mindkét szabadedzést megnyerte. Az időmérő elején viszont átélt néhány nehéz pillanatot, a pálya egy pontján ugyanis lesodródott, és még a szalagkorlátot is eltalálta. Autója bal hátulja sérült kissé, egy elem szemmel láthatóan lifegett, ám Rast folytatni tudta a kvalifikációt.

Mehdi Bennani kicsúszása már ennél látványosabbra sikerült. A marokkói nagyjából az időmérő felénél járta meg a kavicságyat, majd találta el a szalagkorlátot, de a Volkswagen is magától vissza tudott térni a bokszba.

Később láthattunk még egy koccanást, és egyértelműen ez volt a legcsúnyább. Aurélien Panis a régi vonalvezetésutolsó részén hajtott a gumifalba, lebontva autója bal oldalának egy részét. A pályabírók általi autómentésre viszont ezúttal sem volt szükség.

Kijelenthető, az időmérőt a Hyundaiok uralták, az Yvan Muller Racing versenyzői pedig kisajátították az első sort. A pole pozíció Thed Björké lett, mellőle a csapat alapítója, Yvan Muller indulhat. Kettejüket viszont mindössze 0.079 másodperc választja el egymástól, sőt, az első négy helyezett egy másodpercen belül végzett, ami igencsak szorosnak mondható egy ilyen hosszú pályán.

Björköt és Mullert a szintén hyundaijal versenyző Michelisz Norbert követi, a szabadedzéseken brillírozó Rast csak a 6. helyről várhatja a piros lámpák kialvását.

Akárcsak az első szabadedzésen, ez alkalommal is kissé összetört zengős SEAT-tal ért végét a körözés. Az időmérő Nagy Norbert számára végződött rosszul, míg Szabó Zsolt részt sem tudott venni a kvalifikáción a délelőtti autótörése miatt, így csak az utolsó helyről kezdheti meg a szombat esti versenyt – ha egyáltalán fel tud állni a rajtrácsra. Nagy a 25. helyen végzett az időmérőn.

A csütörtöki verseny 19.45-kor rajtol. Szombatontovábbi két futamot és előttük, pénteken egy időmérőt rendeznek.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA, NÜRBURGRING
1. IDŐMÉRŐ

1. Thed Björk (svéd, Hyundai i30 N) 8:58.700
2. Yvan Muller (francia, Hyundai i30 N) +0.079
3. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai i30 N) +0.365
4. Esteban Guerrieri (argentin, Honda Civic Type R) +0.954
5. Robert Huff (brit, Volkswagen Golf GTI) +1.209
6. René Rast (német, Audi RS 3 LMS) +1.771
7. Gabriele Tarquini (olasz, Hyundai i20 N) +2.028
8. Gordon Shedden (brit, Audi RS 3 LMS) +2.535
9. Tom Coronel (holland, Honda Civic Type R) +3.453
10. Benjamin Lessennes (belga, Honda Civic Type R) +3.528
...
25. Nagy Norbert (magyar, SEAT León Cupra) +12.121
...
27. Szabó Zsolt (magyar, SEAT León Cupra) idő nélkül

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik