WTCR: Björk az élen, Michelisz a 6. helyen nyitott a Hungaroringen

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2022.06.11. 10:12
Thed Björk elsőségét hozta a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi versenyhétvégéjének első szabadedzése. A svéd versenyző mögött Nathanaël Berthon és Gilles Magnus végzett, Michelisz Norbert a 6. pozícióban zárta a nyitó tréninget a Hungaroringen.
Michelisz Norbert a 6. helyen zárta a hungaroringi első edzést (Fotó: Meder István)
KÉPGALÉRIA ITT!
Michelisz Norbert a 6. helyen zárta a hungaroringi első edzést (Fotó: Meder István) KÉPGALÉRIA ITT!

 

A Hungaroringen folytatódik a WTCR 2022-es idénye a Super Racing Fesztivál keretében. A mezőnyben ezúttal is három magyar versenyző van, akiknek tapasztalata hazai pályájukon a versenyhétvége legelejétől látszódott, hiszen a nyitó szabadedzés első néhány perce után Nagy Dániel volt a leggyorsabb a mezőnyben.

Kicsivel később a Hyundai párosa tört az élre Mikel Azcona, Michelisz Norbert sorrendben, félidőnél pedig a Lynk & Co versenyzője, Thed Björk volt az aktuális leggyorsabb. A WTCR mezőnye egyébként jól ismeri a Hungaroringet, amit az is bizonyít, hogy az első szabadedzés gond és nagyobb kicsúszás vagy vezetői hiba nélkül lement a mogyoródi pályán.

Onnantól kezdve, hogy Björk az élre állt, senkinek sem sikerült letaszítani őt az első helyről, így a svéd versenyző elsőségét hozta a nyitó tréning a Hungaroringen. Björk mögött Nathanaël Berthon és Gilles Magnus végzett.

A magyar versenyzők közül Michelisz Norbert zárt a legelőkelőbb helyen a hatodik pozíciójával. Tassi Attila a 14. helyen nyitott, Nagy Dániel a 16. lett az első szabadedzésen.

Folytatás 13.10-kor a második szabadedzéssel!

WTCR
HUNGARORING, ELSŐ SZABADEDZÉS
1. Thed Björk (svéd, Lynk & Co) 1:51.965
2. Nathanaël Berthon (francia, Audi) +0.010
3. Gilles Magnus (belga, Audi) +0.170
4. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai) +0.316
5. Esteban Guerrieri (argentin, Honda) +0.322
6. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) +0.388

14. Tassi Attila (magyar, Honda) +1.382

16. Nagy Dániel (magyar, Zengő Motorsport) +1.447

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik