WTCR: Bennani a pole-ban; Michelisz a top 10-ben Németországban

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2022.05.27. 14:37
null
Michelisz Norbert a kilencedik helyen zárt az időmérőn, vagyis a második pozícióból indulhat a fordított rajtrácsos versenyen (Fotó: DPPI)
Mehdi Bennani szerezte meg a pole pozíciót a túraautó-világkupa (WTCR) németországi versenyhétvégéjének időmérőjén. Mögötte Gilles Magnus és Santiago Urrutia következett, míg a magyar indulók közül Michelisz Norbert a kilencedik, Tassi Attila a tizennegyedik, Nagy Dániel a tizenhetedik helyen zárt.

 

 

Az első szabadedzésen Yann Ehrlacher, míg a másodikon Tassi Attila zárt az élen Németországban. Michelisz Norbert a problémás kezdés után egészen az ötödik helyig jött előre estére, míg Nagy Dániel kilencedik és tizennegyedik hellyel hangolt az időmérőre.

Az első köröket követően Santiago Urrutia 8:51.637-es körrel állt az élen, igaz, előnye mindössze 79 ezred volt Ehrlacher előtt. Harmadikként Thed Björk érkezett már csaknem 1 másodperces lemaradással, majd Nathanaël Berthon és Gilles Magnus tette teljessé a top 5-öt.

A magyar indulók közül Michelisz Norbert nyolcadik, Tassi Attila a tizenegyedik, míg Nagy Dániel az utolsó helyen nyitott.

Noha Urrutiánál sokáig senki sem tudott gyorsabb lenni, az uruguayinak meg kellet elégednie a harmadik pozícióval. A pole-t Mehdi Bennani szerezte meg, míg a második Magnus lett. Ehrlacher negyedikként zárt,Mikel Azcona lett az ötödik.

Michelisz a kilencedik, Tassi a tizennegyedik, míg Nagy az utolsó helyen végzett.

Folytatás szombaton 10 órakor az első versennyel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik