WTCR: Azcona nyert, Nagyot kilökték, Michelisz 12. a Hungaroringen

Vágólapra másolva!
2022.06.12. 12:16
null
Mikel Azcona nem talált legyőzőre a hungaroringi első futamon (Fotó: Meder István)
Mikel Azcona rajt-cél győzelmet aratott a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi versenyhétvégéjének első futamán. A Hyundai spanyol versenyző mellé Yann Ehrlacher és Nathanaël Berthon állhatott fel a dobogóra, Michelisz Norbert a 12., Tassi Attila a 14. pozícióban látta meg a kockás zászlót. Nagy Dániel már a második körben nagy hátrányba került, s végül 17.-ként ért célba.

 

Mikel Azcona nyerte meg az időmérőt a Hungaroringen, így a Hyundai spanyol versenyzője vághatott neki a pole pozícióból az első futamnak. Azcona mellől Nathanaël Berthon, a második sorból Yann Ehrlacher és Gilles Magnus várhatta a piros lámpák kialvását.

A magyar versenyzők közül Michelisz Norbert zárta a legjobban a kvalifikációt, ám a magyar versenyző hathelyes rajtbüntetést hozott magával Franciaországból, így csak a 13. pozícióból rajtolhatott. Az időmérőn balesetet szenvedő Nagy Dániel a 11. helyre parkolhatta le az autóját a rajtrácson, míg Tassi Attila a 14. pozícióból indulhatott.

A startnál Azcona megtartotta az első helyet, ahogyan közvetlenül mögötte sem történt változás. Nagy is maradt a 11. helyen, ám Michelisz és Tassi veszített egy-egy pozíciót. A második körben Tom Coronel támadta keményen Nagyot, akinek autóját meg is lökte hátulról, így a Zengő Motorsport versenyzője visszacsúszott a mezőny legvégére. A sportfelügyelők azonnal elkezdték vizsgálni az esetet, s nem sokkal később öt másodperces időbüntetéssel sújtották Coronelt a túl kemény manőverért.


Az ötödik körben Santiago Urrutia lökte meg kissé Esteban Guerrieri autóját hátulról, ám az argentin versenyző nem járt olyan rosszul, mint Nagy nem sokkal előtte. Ez a csata egyébként a nyolcadik pozícióért ment, s Guerrierit már nem csak Urrutia követte – kettejük mögött kialakult egy kisebb boly, benne Michelisszel is.

Többeket kellett figyelmeztetni a futam során pályaelhagyások miatt, Tassinak például a fekete-fehér zászlót is lengették. Azcona ezzel szemben zavartalanul vezette a versenyt. Az utolsó körökben a Lynk & Co szolgáltatott némi izgalmat, ugyanis Ehrlacher Berthont támadta, Ma Csing-hua pedig Magnust próbálta maga mögé utasítani, ám csak a címvédő pilótának előbbinek jött össze az előzés.

Azconának addigra sikerült némi előnyt kiautóznia az élen, így sima győzelmet aratott a Hungaroringen. Mögötte Ehrlacher ért célba, harmadikként Berthont intette le a kockás zászló. Michelisz a 12. pozícióban végzett, Tassi 14.-ként ért célba. Nagy – aki már a futam elején nagy hátrányba került –a 17. helyen látta meg a kockás zászlót.

Folytatás 16.45-kor a második versennyel!

WTCR
HUNGARORING, ELSŐ VERSENY
1. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai)
2. Yann Ehrlacher (francia, Lynk &Co)
3. Nathanaël Berthon (francia, Audi)
4. Gilles Magnus (belga, Audi)
5. Ma Csing-hua (kínai, Lynk & Co)

12. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)

14. Tassi Attila (magyar, Honda)

17. Nagy Dániel (magyar, Zengő Motorsport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik