WTCR: a legfontosabb tudnivalók az idényzáróról

Börzöli BernadettBörzöli Bernadett
Vágólapra másolva!
2019.12.12. 14:16
null
Micheliszt (balra) Guerrieri, Muller vagy Björk akadályozhatja meg a vk-diadalban (Fotó: fiawtcr.com)
Ezen a hétvégén utoljára bőgnek fel idén a motorok a túraautó-világkupában (WTCR), és ha minden jól megy, magyar sikernek örülhetünk a legvégén. A bajnoki összetettet ugyanis Michelisz Norbert vezeti, vagyis érdemes lesz nyomon követni a majalziai idényzáró eseményeit!

 

Bár a legtöbb szériában már vége van a 2019-es idénynek, a WTCR-ben most jön a legizgalmasabb rész. Négyen vannak versenyben a bajnoki címért,köztük Michelisz Norbert, ráadásul a magyar pilóta van a legjobb helyzetben, hiszen az élről vághat neki az utolsó versenyhétvégének. Michelisz előnye 9 pont Esteban Guerrierivel szemben, ám szorosan mögöttük (az argentintól 2 ponttal lemaradva) áll Yvan Muller. Matematikailag még Thed Björknek van esélye a végző győzelemre – a svéd pilóta hátránya 28 pont Michelisszel szemben.

A VILÁGKUPA ÁLLÁSA
1. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai i30) 316 pont
2. Guerrieri (argentin, Honda Civic) 307 pont
3. Muller (francia, Lynk & Co) 305 pont
4. Björk (svéd, Lynk & Co) 288 pont

Ami a malajziai hétvége programját illeti, a felkészülés nem éppen nézőbarát időpontban zajlik, de a lényegi részeknél nem kell túl korán kelni. A sepangi pályán egyébként ezen a hétvégén a WTCR mezőnye mellett a hosszútávú motoros világbajnokság (EWC) versenyzői is összecsapnak, ami miatt „autós eseményt” nem rendeznek szombaton.

Mindez alapján pénteken lesznek a szabadedzések és az időmérők, míg mindhárom versenyt vasárnap rendezik. A televízióban az Eurosport1 közvetíti élőben a vasárnapi viadalokat, de aki esetleg nem lesz tv-közelben, az a Nemzeti Sport Online-on is nyomon követheti az utolsó összecsapásokat, hiszen mindhárom futamról élőben tudósítunk.

A HÉTVÉGE PROGRAMJA
Péntek (magyar idő szerint)
3.00: 1. szabadedzés
5.45: 2. szabadedzés
8.15: 1. időmérő
12.30: 2. időmérő
Vasárnap (magyar idő szerint)
8.15: 1. verseny(Tv: Eurosport1)
11.15: 2. verseny(Tv: Eurosport1)
13.10: 3. verseny (Tv: Eurosport1)

MICHELISZ BÍZIK MAGÁBAN AZ UTOLSÓ VERSENYEK ELŐTT

„Két éve is megvolt a lehetőségem, hogy megszerezzem a világbajnoki címet, és nagyon jó érzés, hogy három év alatt másodszor harcolhatok a végső sikerért. Versenyzőként ezekért a pillanatokért dolgozik, ezekért él az ember. Persze, nyilván a végső sikernek van egy olyan része, ami nem a versenyző hatásköre, egyrészt mert ez technikai sport, másrészt vannak más tényezők is, amelyek befolyásolhatják a teljesítményünket. Én annyit tehetek, hogy a saját feladatomat megpróbálom a lehető legjobban megoldani.”

Arról, hogyan vélekedik az esélyiről a magyar pilóta, bővebben itt olvashatnak.

Természetesen sok forgatókönyv szerint alakulhat az idényzáró, és már az első kvalifikáció végeredménye is hatással lehet arra, hogy ki milyen feltételekkel örülhet a legvégén. A számokról, valamint arról, hogy mi kell Michelisz vk-diadalához, ebben a korábbi cikkünkben olvashatnak!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik