WTCR: a Hyundai egyik versenyzője biztosan nem indul idén

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.02.03. 14:47
null
Nicky Catsburg biztosan nem lesz a WTCR 2021-es mezőnyének a tagja (Fotó: DPPI)
Egy ideig nem indul túraautó-versenyeken Nicky Catsburg, aki 2019-ben és a 2020-as idény elején Michelisz Norbert márkatársa volt a Hyundainál. A holland pilóta elárulta, hogy miért döntött a szünet mellett.

 

Nicky Catsburg 2019-ben csatlakozott a WTCR mezőnyéhez a Hyundai színeiben, ám tavaly a szlovákiai harmadik forduló után már egy versenyhétvégén sem indult. Emögött az állt, hogy más, észak-amerikai bajnokságokban is részt vett futamokon, amik ütköztek a WTCR-es versenyhétvégékkel.

Annak érdekében, hogy ez idén ne forduljon elő, és a Hyundai is olyan versenyzővel vághasson neki az új idénynek, aki teljes mértékben a WTCR-re tud koncentrálni, Catsburg úgy döntött, hogy 2021-ben nem áll rajthoz túraautó-versenyeken. A WTCR mellett így az idén induló Pure ETCR mezőnyének sem lesz a tagja, pedig korábban erről is megjelentek hírek.

„Idén szerettem volna indulni az ETCR-ben is a Hyundaijal, ám nem tudom betartani az ígéretem a versenynaptár változásai miatt – árulta el Catsburg a TouringCarTimesnak. – Továbbra is nagyon jó a kapcsolatom a Hyundaijal, így nem lett volna értelme, hogy 2021-ben megpróbáljak részt venni a versenyeken, miközben gyakran változik a versenynaptár."

A holland versenyző reméli, hogy ezzel nem ért véget a túraautós karrierje, és ha minden jól megy, a jövőben visszatérne a WTCR-be és a Hyundaihoz.

„Ha a dolgok újra a megszokottak lesznek, remélhetőleg vissza tudok térni a túraautózáshoz. Azt is remélem, hogy ezt a Hyundaijal tehetem meg, mert jól éreztem magam itt. Meglátjuk, mit hoz a jövő” – mondta Catsburg, aki egyébként a múlt hétvégi daytonai 24 órás verseny győztes csapatának a tagja volt.

Arról, hogy a Hyundai milyen pilótafelállással vág neki a 2021-es idénynek, egyelőre nem tettek bejelentést a dél-koreai gyártónál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik