WTCR: a 2020-as idényben a Sport Tv is közvetíti Micheliszék versenyeit

Vágólapra másolva!
2020.07.09. 10:27
null
A Sport Tv Micheliszék minden futamát élőben közvetíti majd (Fotó: AFP)
Az FIA WTCR (túraautó-világkupa) promótere, a Eurosport Events és a Sport Tv megállapodásának köszönhetően 2020-tól a sorozat – amelynek aktuális bajnoka Michelisz Norbert – új otthonra lel Magyarországon – olvasható a csatorna honlapján.

 

A szerződés a 2020 és 2021-es szezonról szól, de a Sport Tv-nek opciós joga lesz a 2022-es idényre is. Minden futam élőben kerül képernyőre, a Sport1-en vagy a Sport2-n az élő közvetítések mellett összefoglalók és kísérőműsorok is láthatók lesznek. A megállapodás nem kizárólag a WTCR-t érinti, hanem a Eurosport Events elektromos autók számára szervezett Pure ETCR sorozatát is.

„Nagy büszkeség számunkra, hogy a nézők a Sport Tv képernyője előtt szurkolhatnak majd a címvédő Michelisz Norbertnek. Ráadásul egy ilyen óriási presztízzsel rendelkező sorozatban. Az az út, amit Norbi megtett az elmúlt években, példaértékű, és a legnagyobbak közé emelte a világ autósportjában. Bízunk benne, hogy sok örömben lesz részünk a jövőben is, mikor látjuk majd Norbit száguldani a Hyundai-jal. Ne feledkezzünk meg a Zengő Motorsport versenyzőiről vagy Tassi Attiláról sem, ők garantálják, hogy hosszú távon láthatunk majd magyar sikereket a WTCR-ben” – mondta a jogszerzéssel kapcsolatban Máté Pál, a Sport TV főszerkesztője.

„Örömmel tölt el, hogy a WTCR-t a Sport Tv közvetíti a következő években. Címvédőként ez természetesen egy különleges év lesz számomra, és nagyon boldoggá tesz, hogy megoszthatom mindezt azokkal a nézőkkel, akik otthonról követik a versenyeket. Biztos vagyok benne, hogy a fiatal magyar tehetségeknek segítség, hogy nagyobb jelenlétet kapnak, és hogy jobban megismerhetik őket a szélesebb nézői bázisnak köszönhetően” – idézi a WTCR 2019-es bajnokát, Michelisz Norbertet a sport1tv.hu.

Az eseményt a Sport Televízió mellett az Eurosport továbbra is közvetíti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik